ProfCore zet op unieke wijze procesindustrie op de kaart tijdens Girlsday

12 April 2019

Op donderdag 11 april vond Girlsday plaats en openden door heel Nederland bèta-, technische en ICT-bedrijven en afdelingen hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Ook ProfCore droeg haar steentje bij aan het op de kaart zetten van de procesindustrie en bood nieuw talent middels een unieke Escape Experience een kijkje in de dagelijkse werkzaamheden van een procesoperator.

Zo’n 180 meiden bezochten de ProfCore Escaperoom en stapten d.m.v. Virtual Reality in de wereld van de chemie.

Belangrijke pijler 
In de Nederlandse industrie werken ca. 880.000 technici, waarvan ongeveer een derde binnen de procesindustrie. Deze sector vormt dan ook een belangrijke pijler in de Nederlandse economie. Om deze industrie goed te laten functioneren, zijn nu en in de toekomst voldoende gekwalificeerde technici nodig. 

Innovatieve Experience
Met dit in gedachten heeft ProfCore, in samenwerking met Meet The Youngsters, een unieke en innovatieve experience ontwikkeld om jongeren te enthousiasmeren voor het vakgebied. Een mobiele Escaperoom en een Virtual Reality-experience geven studenten een kijkje in de dagelijkse werkzaamheden van een procesoperator. In de mobiele escaperoom, ingericht als een meetkamer op een chemische plant, worden studenten uitgedaagd onder tijdsdruk een storing op te lossen. Hierbij wordt een beroep gedaan op belangrijke eigenschappen van een procesoperator: teamwork, technisch inzicht en analytisch vermogen. 

Andere wereld
Een nieuwe generatie talent lijkt in aantocht; tientallen meiden lieten zien klaar te zijn voor de procesindustrie. “Het was een erg leuke ervaring. Dankzij de ProfCore Escaperoom en Virtual Reality experience was ik echt even in een andere wereld en ben ik geïnteresseerd geraakt in de procesindustrie”, aldus een van de deelneemsters.

Meer informatie
Mocht u als bedrijf, school of opleidingsinstituut interesse hebben om deze ProfCore Experience in te zetten, ProfCore komt graag met u in contact. Voor meer informatie, klik hier.


 

Hoe kan ProfCore jouw onderneming acceleren?

laat je adviseren door één van onze proces industrie experts
of download gratis ons Xlerate Magazine!