ProfCore
Nieuws
Tjeerd
1 november 2023

Tjeerd (weer) helemaal op z'n plek

Collega Tjeerd werkte 8 jaar voor ProfCore bij achtereenvolgens NedZink, Trespa en Sekisui Alveo. Na 3 jaar in vaste dienst bij dat laatste bedrijf, keerde hij 1 januari dit jaar terug op het oude nest. 

“Ik werk met 27 ProfCore-collega’s bij SABIC Plastic Energy Advanced Recycling B.V., als lead shift operator. We werken aan een proces waarmee straks op grote schaal vervuild plastic wordt gerecycled tot nieuwe grondstoffen voor de chemische industrie”, begint hij. “Toen ik hoorde dat ProfCore mensen zocht voor deze plant, zag ik dat als een uitdaging. Je krijgt niet vaak de kans om een compleet nieuwe fabriek mee te helpen opstarten”, gaat hij verder. 

“We werken aan een baanbrekend proces, waarvoor nieuwe checklisten en procedures moeten worden opgesteld. Zo’n nieuwe fabriek vraagt ook wat van de medewerkers natuurlijk. Zelf heb ik een mechanische achtergrond en werk ik nu in een chemische omgeving”, vertelt Tjeerd, die zijn VAPRO B op zak heeft. 

VAPRO C-opleiding
“Als mijn kinderen wat zelfstandiger zijn, wil ik met mijn VAPRO C-opleiding beginnen. Dat is een van de mooie dingen van werken bij ProfCore: als je aangeeft voor je werk een cursus, opleiding of training te willen volgen, kan dat praktisch altijd. Eén belletje en het wordt geregeld”, weet hij. 

“Wat ik het meeste gemist heb aan ProfCore? Misschien wel de personeelsvereniging Connect! Die organiseert elk jaar zo’n 4 à 5 activiteiten voor het hele gezin. Tijdens die activiteiten kom je niks tekort. Qua amusement, eten en drinken is alles tot in de puntjes verzorgd. Ik ben kortom weer helemaal op m’n plek hier”, besluit Tjeerd.

Terug naar het overzicht