ProfCore
Nieuws
1698259067648
26 oktober 2023

Milan Meyberg wint Marc Cornelissen Brightlands Award 2023

Milan Meyberg is de winnaar van de Marc Cornelissen Brightlands Award 2023. Hij ontving de trofee uit handen van Theo Bovens, voorzitter van de Stichting Marc Cornelissen Brightlands Award, tijdens de Award Ceremony op Brightlands Campus Greenport Venlo. Aan de award is een geldprijs van 35.000 euro verbonden waarmee de winnaar zijn expeditie een boost kan geven.

Milan Meyberg, de oprichter van Emissary of GAIA, wil met de inzet van kunstmatige intelligentie (AI) de natuur redden door bossen, jungles, rivieren, bergen en oceanen een persoonlijkheid, een gezicht, een stem en een karakter te geven. Door de natuur letterlijk een stem te geven, stelt Meyberg de natuur in staat om zichzelf te vertegenwoordigen in gesprekken die gaan óver de natuur. Hij gaat de geldprijs gebruiken om een pilotproject op te zetten om de Artic (Noordpool) door een AI (avatar) te laten vertegenwoordigen.

De jury was enorm onder de indruk van alle kandidaten, maar Milan Meyberg is als dé winnaar gekozen. De jury vond zijn innovatie om de natuur een stem te geven baanbrekend. “Als de natuur gaat terugpraten, kun je dat niet negeren. Met dit concept kunnen we een grote sprong maken in het bewustzijn van hoe wij, als mensen, ten opzichte van de natuur staan”, aldus Groen. Volgens de jury valt er nog veel te ontdekken en zijn er nog een hoop vragen, maar verdient dit concept het om verder doorontwikkeld te worden.

ProfCore is als een van de partners betrokken bij deze duurzaamheids award.

Terug naar het overzicht