ProfCore
Nieuws
SPEAR Comms Image 1000pixels
13 oktober 2022

Unieke project SABIC Plastic Energy Advanced Recycling van start

SABIC Plastic Energy Advanced Recycling B.V., de naam achter de samenwerking tussen SABIC en Plastic Energy, biedt unieke kansen voor ervaren procesoperators. In een gloednieuwe recylcingunit op het Chemelot-terrein wordt werk gemaakt van een baanbrekend innovatief recyclingproces. 

Lead Operator Maurice en meetkameroperator Henri zijn twee van de in totaal dertig procesoperators van ProfCore die aan de slag gaan in de nieuwe fabriek op het Chemelot-terrein. Om kennis op te doen over het nieuwe proces, bezochten Maurice en Henri afgelopen maand de fabriek van Plastic Energy in Spanje. Daar hebben zij een week lang meegekeken met de Spaanse operators. De opgedane kennis en ervaringen dragen zij over aan het team dat gaat starten in Geleen.  

Met een kick-off meeting op 3 oktober waarbij Project Manager Bob het team welkom heeft geheten, is een start gemaakt met dit unieke project! Gedurende deze dag is veel informatie en kennis gedeeld en heeft het team kennis kunnen maken met elkaar. Tevens heeft het team een rondleiding gekregen op het Chemelot terrein waarbij men o.a. een bezoek heeft gebracht aan het Alert & Care Center en de Sitech Safety Shop. 

‘Het was ontzettend leuk om het nieuwe team voor het eerst samen te zien. Vanaf het begin van de dag was er een goede sfeer en teamgevoel aanwezig. ProfCore en SABIC Plastic Energy Advanced Recycling gaan er samen voor om dit project tot een succes te maken.’ – aldus Bob. 

Terug naar het overzicht