ProfCore
Nieuws
Zonder titel 600 x 400 px 800 x 600 px 3
22 maart 2024

Ger ging van retail naar de autoindustrie en werkt nu in de chemie

Ooit begon Ger Sormani (57) zijn carrière in de retail. Hij was bedrijfsleider bij de Xenos tot de sluiting van ‘zijn’ vestiging in beeld kwam. Toen de muren op hem af kwamen startte hij met behoud van uitkering bij VDL. Tot ook daar het doek viel. “Door de kansen die VDL mij bood en de opleidingen die ik heb gevolgd, was ik snel weer aan het werk.” Dit keer in de chemische procesindustrie.

Ger: “Bedrijfsleider bij de Xenos in Roermond was een hele leuke baan. Je bent cadeautjes aan het uitpakken! En leidinggeven past bij mij, vanuit menselijkheid en respect. Maar web-winkelen kwam op en Xenos sloot vestigingen. In de retail kwam ik niet meer aan de slag. Na negen maanden thuis heb ik bij UWV aangegeven dat ik écht aan de slag wilde. Wat maakte me niet uit!”

Hitteschilden onder de auto’s

“In een hele andere tak van sport, met behoud van uitkering en ver onder mijn niveau startte ik bij VDL. Ik plaatste hitteschilden onder de auto’s. Daarvan krijg je pijn in je schouders. In een minuut moesten die bouten vast, anders kwam de collega die de volgende handeling moest doen in de problemen. Hard werken en stressvol!”

“Ze zagen dat ik gemotiveerd was en na een half jaar werd ik opgeleid tot lakcontroleur. Ik deed meer opleidingen: mechanisch operator op mbo-3-niveau en chemisch operator, Vapro B. Alles in de hoop een stapje verder te komen. Ook de opleiding tot technisch leidinggevende, mbo-4-niveau. Ik wilde graag het niveau halen dat ik in de retail ook had.”

Magisch diploma

“Eind oktober vorig jaar hoorde ik dat ik bij VDL weg moest. Een treurige mededeling, maar ik ben een optimistisch mens en ging meteen met die nieuwe werkelijkheid aan de slag. En toen bleek Vapro B het magische diploma. Direct nadat ik op LinkedIn aangaf een nieuwe baan te zoeken, kwamen hierdoor vier bedrijven op de lijn.”

“Ik heb alle mogelijkheden die op mijn pad kwamen met beide handen gegrepen. Ik had het druk! Ik heb mijn LinkdIn-netwerk geactiveerd, met recruiters gepraat en ik ben bij verschillende bedrijven gaan kijken. Natuurlijk waren er ook de contactmomenten met UWV. Ik wilde graag een goede keus maken voor het vervolg.”

“Nu werk ik via ProfCore als leadshift operator bij SABIC Plastic Energy Advances Recycling B.V., onze opdrachtgever op Chemelot. Door olie te winnen uit afgedankt plastic help ik hier mee aan een duurzamere wereld. Dat vind ik mooi. En de beloning is ongeveer hetzelfde als bij VDL. Ik ben oprecht blij met deze kans waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen binnen de procesindustrie, want dit is een sector met enorm veel mogelijkheden!”

Tip van Ger: “Denk niet: ‘Het komt wel een keer’, maar pak alle mogelijkheden aan die je hebt! 

Op woensdag 20 maart is het bovenstaand artikel verschenen in Werken in Limburg bijlage van De Limburger. Gepubliceerd en geschreven door UWV.

Terug naar het overzicht