ProfCore
Nieuws
Zonder titel 1600 x 1200 px 3
17 augustus 2023

Verzelfstandiging was een goede zet

De naam ProfCore viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Hoewel ons  bedrijf al bijna 40 jaar actief is binnen de industrie, dragen we dit jaar alweer 25 jaar de naam ProfCore. En daar staan we graag bij stil. We kijken terug op een tijd waarin een hoop is veranderd, behalve dat professionals al een kwarteeuw de kern van ons bedrijf vormen. En wie beter dan die professionals kunnen we ter ere van ons jubileum aan het woord laten? Vandaag collega Fred van de Manakker.

Fred van de Manakker, 57 jaar jong, werkt al meer dan 35 jaar bij ProfCore. Hij begon zijn loopbaan bij onze voorloper Algemene Dienstverlenende Bedrijvengroep (ADB), waar hij onder andere werkte in de steigerbouw en palletmakerij. 

In 1998 nam Randstad de 125 man sterke detacheringstak van ADB over en kreeg Fred de kans mee te verhuizen. “Ik had toen nog niet de juiste papieren. ProfCore bood me de mogelijkheid aan om aan de mbo-opleiding Magazijn- en voorraadbeheer te beginnen. Zo kon ik in het warehouse bij, toen nog, DSM aan de slag”, vertelt Fred, die tegenwoordig Distribution Officer is bij ProfCore Product Handling (PPH), het outsourcingsproject bij SABIC Geleen. 

“De verzelfstandiging van ProfCore in 2006 was een goede zet voor alle medewerkers”, weet Fred. “Met de overname door Giel Braun sr. werd ProfCore een écht familiebedrijf. Giel ziet het gezin als hoeksteen van de samenleving én van ons bedrijf. Dat zie je nog steeds terug bijvoorbeeld tijdens activiteiten van onze personeelsvereniging”, verwijst Fred, die zelf in het bestuur van de vereniging zit. “Giel sr. is daar ook met grote regelmaat bij. Hij komt dan als een van de eersten op je af om te vragen hoe het gaat. Hij is oprecht geïnteresseerd in het welzijn van ons als medewerkers. Dat soort ‘kleine’ dingen is een van de redenen dat ik hier werk. De mens stond 25 jaar geleden al centraal en dat is op de dag van vandaag niet veranderd”, besluit hij.

Terug naar het overzicht