ProfCore
Nieuws
Chemelot klein
1 november 2023

Vooruitstrevende ontwikkeling op Chemelot Brightlands Campus biedt unieke kans voor operators

In een nieuwe pilotfabriek op de Brightlands Chemelot Campus werkt Deep Branch aan een duurzaam voedingsrijk eiwit. Het Brits-Nederlandse biotechbedrijf zet micro-organismen in om de uitstoot van koolstofdioxide door de industrie om te zetten naar Proton, een voedingsrijk eiwit als duurzaam alternatief voor de diervoedingsindustrie. Een unieke methodiek waarbij de CO2-uitstoot tot 90% afneemt. ProfCore ondersteunt Deep Branch bij het samenstellen van een kwalitatief hoogwaardig team van operators, dat op korte termijn in de nieuwe fabriek aan de slag gaat.

Kweekvis en pluimvee in Europa worden hoofdzakelijk gevoerd met vismeel en soja, voornamelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. Zowel het verkrijgen van vismeel als het verbouwen van soja is niet duurzaam. Bovendien is het transport van deze eiwitten belastend voor het milieu. Deep Branch weet via een uniek productieproces met micro-organismen koolstofdioxide die de industrie uitstoot om te zetten in een voedingsrijk eiwit, Proton genaamd. Een bruikbaar en duurzaam alternatief binnen de diervoeding.

Unieke rol voor operators B en C

Marnix Wijers, operationeel directeur van ProfCore: “ProfCore verzorgt de werving en selectie van ervaren procesoperators die in de nieuwe fabriek van Deep Branch aan de slag gaan. We zijn er trots op dat we als recruiment- en kennispartner betrokken zijn bij dit unieke project. Met meer dan 500 eigen medewerkers hebben we de nodige kennis van en ervaring met productieprocessen in de chemische industrie in huis. Door de unieke samenwerking met Deep Branch is het in dezen mogelijk om als Operator B/C te starten met een Deep Branch-contract. Een unieke kans dus voor operators die bij Deep Branch aan de slag kunnen in een unieke rol, binnen een energiek team én een tastbare duurzame bijdrage willen leveren.”

Ben je op zoek naar een uitdagende rol waar je je expertise kunt inzetten om een tastbare bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld? Ga dan vrijblijvend het gesprek aan met ProfCore. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden bij Deep Branch.

Meer informatie: www.profcore.nl/deep-branch

Foto 1 Proton pic 6
Terug naar het overzicht