ProfCore
Nieuws
VOM09251 youtube
26 september 2022

Natuurgebied Hartelstein weer een stukje schoner na gezamenlijke opruimactie

Op zaterdag 17 september hebben duizenden vrijwilligers in Nederland zwerfafval opgeruimd in het kader van World Cleanup Day. En niet alleen in Nederland ging men aan de slag. Op deze dag werd in 191 landen tegelijkertijd zwerfafval opgeruimd op onder andere straten, pleinen, langs rivieren en in de natuur. De actie is een initiatief van de Plastic Soup Foundation, een organisatie die zich inzet voor minder plastic zwerfafval. 

De krachten werden gebundeld en zo trokken medewerkers, familieleden en overige betrokkenen van de bedrijven Perfact, HAAN Industrial Group, Veli Vastgoed en Projectontwikkeling en ProfCore afgelopen zaterdag de natuur in om (plastic) afval te verzamelen. Met de hulp van Staatsbosbeheer hebben wij op World Cleanup Day kunnen bijdragen aan een schonere wereld

De rode draad in de samenwerking tussen de vier bedrijven is de investering in de volgende generatie. Waar we voorheen samenwerkten gericht op de kennis van de toekomst, werden nu de krachten gebundeld op het gebied van duurzaamheid. Met onze gezamenlijke deelname aan World Cleanup Day willen we het goede voorbeeld geven én ons inzetten voor de natuur. 

Gedurende de opruimactie van zo’n 2 uur in het natuurgebied Hartelstein, werd klein (plastic)afval opgeruimd. Het opruimen van hele grote hoeveelheden afval bleef gelukkig uit, doordat men in dit natuurgebied ook vaker zelf de natuur ingaat om afval op te ruimen. Alle kleine beetjes dragen echter bij. En daarmee is door de inzet van velen dit stukje natuur toch weer een beetje mooier achtergelaten. Als dank voor de inzet en bijdrage van de vrijwilligers werd de dag afgesloten met een hapje en drankje. 

World CleanUp Day 2023

Wij kijken ernaar uit om in 2023 wederom ons steentje bij te dragen aan een schonere natuur. Als jij erbij wil zijn zet dan zaterdag 16 september alvast in de agenda, want ook dan zijn we weer van de partij!

Want alleen met ieders inzet kan de volgende generatie het verschil blijven maken!

Terug naar het overzicht