ProfCore
Nieuws
Zonder titel 960 x 640 px 1
4 augustus 2023

Met taartschep graven naar werk

De naam ProfCore viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Hoewel ons bedrijf al bijna 40 jaar actief is binnen de industrie, dragen we dit jaar alweer 25 jaar de naam ProfCore. En daar staan we graag bij stil. We kijken terug op een tijd waarin een hoop is veranderd, behalve dat professionals al een kwarteeuw de kern van ons bedrijf vormen. En wie beter dan die professionals kunnen we ter ere van ons jubileum aan het woord laten? Vandaag collega Piet Thomassen.

We kijken terug op een tijd waarin een hoop is veranderd, behalve dat professionals al een kwarteeuw de kern van ons bedrijf vormen. En wie beter dan die professionals kunnen we ter ere van ons jubileum aan het woord laten? Vandaag onze collega Piet Thomassen aan het woord.

Piet Thomassen, 62 jaar jong, is een echte oude rot bij ProfCore. Hij werkt al meer dan 35 jaar voor ProfCore en bekleedde zowat elke functie die je je kunt bedenken. Als Randstad in 1998 de detacheringstak van ADB overneemt en omdoopt in ‘ProfCore’, gaat Piet samen met Giel Braun sr., mede-eigenaar en directeur van ProfCore’s moederbedrijf Koobra Invest, op pad met de opdracht het bedrijf verder te ontwikkelen op Chemelot én daarbuiten.

“Randstad stuitte kort na de overname op een cultuurkloof. Daarom werd Giel, een man van de streek, aangesteld als directeur. Kasteel Elsloo werd afgehuurd om de overname te vieren. Iedereen kreeg een taartschep als aandenken. Dat was wel symbolisch, want destijds was het écht graven naar werk”, weet Piet nog. “Nieuwe opdrachtgevers vinden was vooral een kwestie van bedrijven ervan overtuigen dat we geen uitzend-, maar een detacheringsbureau waren, met werknemers in vaste dienst. Pas in 2006, toen Giel Braun sr. ProfCore overnam en het een volledig zelfstandig familiebedrijf werd, weekten we ons langzaam los van dat imago. Zijn credo wás en ís: niemand hoeft aan de zijlijn te staan. Dat sociale aspect zit heel diep in ons bedrijfs-dna”, besluit hij.

Terug naar het overzicht