ProfCore
Nieuws
DEF CAMPAGNE BEELD
1 mei 2023

Een droombaan én een rijbewijs of een bonus van € 1500 netto?

De vergrijzing en achterblijvende aanwas zorgen voor grote personeelstekorten, ook in de procesindustrie en logistiek. Om nieuw talenten enthousiast te maken voor een carrière in deze sector bieden we hen een springplank aan in de vorm van een rijbewijs, zodat zij een vliegende start kunnen maken in de groeiende sector met uitstekende toekomstperspectieven. En als iemand zijn of haar rijbewijs al heeft, dan hebben we een ánder mooi aanbod in de vorm van een bonusregeling.

ProfCore geeft je carrière een vliegende start

De vergrijzing en achterblijvende aanwas zorgen voor grote personeelstekorten, ook in de procesindustrie en logistiek, een sector die bovendien sterk groeit. Een uitdaging voor werkgevers als ProfCore, dat nieuwe talenten een baan, opleiding én hun rijbewijs belooft

“De spanning op de arbeidsmarkt is enorm. Voor mensen op zoek naar werk is dat natuurlijk ideaal. Omdat het personeelstekort in onze bedrijfstak niets nieuws is, zijn we hier al jaren mee bezig. Behalve dat we een aantrekkelijke werkgever zijn, hebben we de afgelopen jaren ook op verschillende manieren campagne gevoerd om nieuwe talenten enthousiast te maken voor een carrière in de procesindustrie. De industrie heeft helaas te maken met een imagoprobleem. Er bestaat een verkeerd, misschien wel gedateerd beeld. Veel mensen denken dat het fysiek zwaar en eentonig werk is, terwijl door allerlei ontwikkelingen het werk veel interessanter en uitdagender is geworden”, vertelt Lisa Oetjens, Teamleidster recruitment bij ProfCore.

Opleidingsaanbod en groeimogelijkheden

“We kijken verder naar wat mensen zoeken in werk en een werkgever. Een goed salaris is en blijft natuurlijk belangrijk. Ook daaromtrent bestaan er veel misverstanden. Een procesoperator verdient een goed basissalaris, dat flink kan oplopen afhankelijk van welke diensten iemand draait. Als je bijvoorbeeld werkzaam bent in een vijfploegendienst − twee ochtenden, twee middagen, twee nachtdiensten en dan vier dagen vrij − dan loopt je maandelijks salaris per maand flink op”, weet Lisa.

“Tevens vinden mensen het belangrijk zichzelf te kunnen blijven ontwikkelen en door te groeien. Als ProfCore investeren wij dan ook continu in de (bij)scholing van bestaande en nieuwe medewerkers. Zo kunnen medewerkers via ProfCore een opleiding volgen tot operator A, B of C, logistiek medewerker of logistiek teamleider. Daarbij gaat iemand meteen aan het werk met een volwaardig salaris én volgt hij of zij tegelijkertijd een opleiding”, legt Lisa uit.

Rijbewijs vergroot baankansen

“We hebben ook gemerkt dat vooral schoolverlaters tegen een praktisch probleem aanlopen. Vaak hebben ze hun rijbewijs nog niet. En met je fiets of het openbaar vervoer op je werk komen, beperkt je mogelijkheden. Daarom bieden we hen de mogelijkheid aan om via ProfCore hun autorijbewijs te behalen. Daarmee vergroot je je actieradius en komen veel meer opdrachtgevers en opdrachten van ProfCore binnen bereik. Wat we daarvoor terugverwachten, is dat iemand na het halen van zijn rijbewijs zelf over vervoer beschikt. En zolang iemand zijn rijbewijs nog niet heeft, zoeken we naar werk in de buurt”, verklaart Lisa.

Springplak naar mooie carrière

“Met het aanbieden van een rijopleiding, investeren we in de start van iemands carrière. Zie het als een springplank naar een mooie loopbaan in een groeiende sector met uitstekende toekomstperspectieven. Overigens geldt ons aanbod niet alleen voor jongeren, maar voor iedereen die via ons in de procesindustrie aan de slag wil. Het is standaard onderdeel van ons opleidingsaanbod. En als iemand zijn of haar rijbewijs al heeft, dan hebben we een ánder mooi aanbod in de vorm van een bonusregeling. Daarom zou ik geïnteresseerden willen uitnodigen eens vrijblijvend met ons in gesprek te gaan!”, besluit Lisa.

Heb jij oren naar een carrière in de procesindustrie? Wij komen graag met jou in contact, ook als je geen relevante vooropleiding of ervaring hebt.

Terug naar het overzicht