ProfCore
Nieuws
Jip3
22 januari 2024

“Altijd met oog en met hart voor de mensen!”

“Eigenlijk had ik me voorgenomen om nooit in de arbeidsbemiddeling te gaan werken, maar dat liep toch nét even anders!”, lacht Jip Leenders. “Mijn vader had zijn hele leven in die branche gewerkt, 43 jaar lang. Mijn ‘weerstand’ verdween helemaal nadat ik na mijn afstudeerstage door ProfCore benaderd werd. Ik werd uitgenodigd om een keertje koffie te komen drinken en van het een kwam het ander en uiteindelijk werd ik als Project Manager aangenomen bij ProfCore. Zo begon in Weert mijn mooie tijd bij ProfCore”.

Verbonden met techniek

Na Weert ging Jip naar Geleen: “Ik werd als Project Manager verantwoordelijk voor DSM Dyneema, SABIC RTT, Fibrant en Air Liquide op Chemelot. Dat laatste was destijds het grootste project van ProfCore. Er was in die tijd net een nieuw management aangesteld en ProfCore ging mee in die ontwikkeling: samen bouwden we de organisatie uit van 35 naar 55 medewerkers. Ik voelde me helemaal op mijn plek in deze technische omgeving, zeker omdat ik voor mijn studie Facility Management in het derde jaar stage in Amerika had gelopen bij een technisch bedrijf. Ik hoopte toen al dat dat ooit mijn werkveld zou worden. Bij ProfCore kan ik mijn hart ophalen, zij zijn door en door verbonden met techniek”.

Groei en ontwikkeling

Niet alleen de organisatie wilde hij laten groeien en ontwikkelen, maar ook zichzelf: “Ik zat in mijn tijd bij ProfCore Detachering aan veel tafels om mee te praten en mee te denken, maar ik mocht nooit zelf op de knoppen duwen. Ik wilde ook graag mee beslissen over het beleid en de uitvoering. Die kans kreeg ik van ProfCore toen bij SABIC het Outsourcing contract werd verlengd en uitgebreid. Als strategisch partner werken aan meer focus, efficiëntie en verbeterde prestaties. Ik voelde me direct als een vis in het water. Al mijn kennis uit de theorie en de praktijk kon ik daar gebruiken: processen verbeteren, onderzoek doen, projecten leiden. Fantastisch!”.

Mensenbedrijf

“ProfCore is voor mij de ideale omgeving gebleken. Ik kan mezelf blijven ontwikkelen en kan mooie stappen zetten in mijn carrière. Maar minstens zo belangrijk is het onderscheidende karakter van ProfCore: het is een open en eerlijk ‘mensenbedrijf’. Natuurlijk hebben ze een commercieel belang, maar dat gaat nooit ten koste van het oog en hart voor de mensen. Ik ben er oprecht trots op dat ik onderdeel ben van ProfCore, ondertussen al meer dan 6 jaar!” 

Terug naar het overzicht