ProfCore
Nieuws
Zonder titel 600 x 400 px 800 x 600 px 7
28 maart 2024

CHILL en ProfCore gaan strategisch partnerschap aan

ProfCore is als partner aangesloten bij CHILL. Net als andere partnerbedrijven gaat ProfCore met CHILL samenwerken om o.a. getalenteerde procesoperators te interesseren, ontwikkelen en behouden voor de procesindustrie. Het groeiende tekort aan met name gecertificeerde procesoperators B en C vraagt om een duurzame manier van boeien, binden en ontwikkelen van talent voor de Limburgse regio en specifiek Chemelot.

Sterk vertegenwoordigd op Chemelot

CHILL, gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus, faciliteert de ontwikkeling van talent voor de wereld van Duurzame Chemie, Circulaire Materialen en Biotech Innovaties. ProfCore is een grote werkgever binnen de regionale industrie en logistiek, ook op het industrieterrein in Geleen. Van de meer dan 500 eigen medewerkers zijn er ruim 200 werkzaam op Chemelot. Naast kantoren in Geleen, Weert en Venlo heeft ProfCore tevens een vestiging op de Brightlands Chemelot Campus.

Brede samenwerking

Het Talent Office, onderdeel van CHILL, is het centrale loket dat alle activiteiten rondom het aantrekken, binden en boeien van talent samenbrengt. Met o.a. als doel partnerbedrijven zoals ProfCore te kunnen blijven voorzien van gecertificeerde operators door het aanbieden van leer-werktrajecten voor procesoperators B en C. 

Yanal Kruse, Business Development Manager Talent bij CHILL: “We zijn blij dat we ProfCore, als een van de grotere werkgevers op Chemelot en in de regio, hebben mogen verwelkomen als partner. Als verbinder tussen het bedrijfsleven en professionals en talenten, willen we onze partners ontzorgen én talent, ontwikkelen en behouden voor de regio. Daarbij geloven we dat je met een ecosysteem sterker staat en verder komt dan alleen. We zijn dan ook blij met dit partnerschap, waarin we de mogelijkheden voor talenten verder vergroten.” 

Lisa Oetjens, teamleider Recruitment bij ProfCore, vult aan: “We zijn trots om als partner aangesloten te zijn bij CHILL en zo gebruik te kunnen maken van de services binnen dit netwerk, gericht op het waarborgen van voldoende gekwalificeerde vakkrachten voor Chemelot. Met ons brede netwerk in de procesindustrie zijn we samen met CHILL in staat nieuw talent waaronder ook zij-instromers, een complementair aanbod van opleiding en werk aan te bieden. Allemaal met als doel talent te enthousiasmeren, op te leiden en te behouden voor de sector. Op Chemelot, maar vanuit ons netwerk ook daarbuiten.”

 

Bijschrift foto: CHILL en ProfCore samen in een proeffabriekomgeving in Sittard.

(Van links naar rechts: Yanal Kruse (Business Development Manager Talent CHILL), Jos Crijns, Algemeen Directeur ProfCore), Dave Beijer, (CEO CHILL) en Lisa Oetjens (Teamlead Recruitment))

Terug naar het overzicht