ProfCore
Nieuws
Brightlands MCBA Uitreiking 200121 0004 1800
3 oktober 2023

ProfCore trotse partner Marc Cornelissen Brightlands Award

Sinds 2021 is ProfCore partner van de Marc Cornelissen Brightlands Award. De award − vernoemd naar de poolreiziger en klimaatactivist Marc Cornelissen (1968-2015) − is in het leven geroepen om talentvolle duurzaamheidspioniers te ondersteunen op innovatief vlak. Dit jaar wordt voor de vijfde keer de award uitgereikt.
 

Duurzaamheidsambities

Met het partnerschap geeft ProfCore invulling aan zijn duurzame ambities. Jos Crijns, algemeen directeur van ProfCore: “Duurzaamheid is natuurlijk een belangrijk thema in onze maatschappij. Zeker in de industrie, die een belangrijk aandeel heeft in het bereiken van de klimaatdoelstellingen. Onze medewerkers leveren dagelijks op de werkvloer een bijdrage aan het realiseren van die doelen. Maar we kijken als ProfCore ook hoe we daar verder een bijdrage aan kunnen leveren. De Marc Cornelissen Brightlands Award is een mooi initiatief dat wij van harte ondersteunen. Dit jaar alweer voor de derde keer op een rij.”

Vijfde uitreiking

Op 25 oktober wordt voor de vijfde keer de Marc Cornelissen Brightlands Award uitgereikt. De winnaar van deze award wint 35.000 euro om te besteden aan duurzame innovaties. Het initiatief brengt tevens duurzaamheidspioniers samen, die zo hun kennis en kunde op het gebied van duurzaamheid kunnen delen. 

In totaal hebben dit jaar 34 duurzaamheidspioniers zich aangemeld voor de wedstrijd. Na een inspirerende pitch dag afgelopen week, met boeiende presentaties en bevlogen verhalen van veelbelovende duurzaamheidspioniers, zijn er nog drie kandidaten over die in de finaleronde strijden om de prijs. Stuk voor stuk staan zij voor veelbelovende ideeën en innovaties op het gebied van duurzaamheid. 

Wie was Marc Cornelissen?

Naamgever van de award is avonturier Marc Cornelissen, die als één van slechts een handvol mensen wereldwijd zowel de geografische Noord- als Zuidpool bereikte. Tijdens zijn expedities naar met name de Noordpool, zag Cornelissen met eigen ogen de gevolgen van klimaatverandering. Dat inspireerde hem om aandacht te vragen voor dit probleem en vooral: oplossingen te zoeken hiervoor. Zijn inspanningen leidden onder andere tot de oprichting van het Climate Change College, dat hij samen met Ben & Jerry’s en het Wereld Natuur Fonds opzette. De Marc Cornelissen Brightlands Award houdt het gedachtegoed van Cornelissen, die in 2015 tijdens een expeditie omkwam, in leven en moet een nieuwe generatie duurzaamheidspioniers inspireren.

Ook als partner verbinden?

Wilt u zich ook net als ProfCore als Partner of als Friend aan deze verkiezing verbinden? Of wilt u meer weten over de verkiezing? Ga dan naar Marc Cornelissen Brightlands Award
 

1695832855480 1
Terug naar het overzicht