ProfCore
Nieuws
Geleen Profcore 270619 00145 1500pixels
22 april 2024

ProfCore: Outsourcing effectief op krappe arbeidsmarkt

Het uitbesteden van schoonmaak, IT en beveiliging is niets nieuws in de industriële wereld. ProfCore profileert zich als partner bij de volgende stap: het outsourcen van logistiek en product handling. “Wij nemen de volledige organisatie en verantwoordelijkheid over inclusief de personele bezetting”, aldus operationeel directeur Marnix Wijers. “Zo kan de klant zich volledig toeleggen op zijn kernprocessen."

“Bedrijven kunnen steeds moeilijker medewerkers vinden. Wij hebben de mensen, de kennis en de ervaring om niet alleen te detacheren maar ook om secundaire processen als logistieke en product handling over te nemen. Onze opdrachtgevers kunnen hierdoor hun eigen mensen weer inzetten in het kernproces.”


Outsourcing is voor ProfCore al een aantal jaar een snel groeiende pijler onder het bedrijf, naast het klassieke detacheren. Outsourcing biedt niet alleen een antwoord op personeelskrapte. “Wat voor een opdrachtgever secundaire processen zijn, is onze corebusiness. De bedrijfsvoering wordt efficiënter en flexibeler, wij ademen mee met het op- en afschalen. Daarmee verschuiven vaste kosten naar variabele kosten. En kunnen ondernemingen zo beter en sneller inspelen op veranderingen.”

Continuïteit

ProfCore kan al bogen op een aantal succesverhalen bij een groot aantal bedrijven, waaronder SABIC, Sekisui Alveo, Plalloy, Vynova en mondkapjesfabrikant Sion Biotex. “We voeren de secundaire processen volledig onder eigen regie uit. Als opdrachtgever heb je geen zorgen over de bezetting, continuïteit is gegarandeerd. Wij vangen ook de pieken en dalen op hetgeen kostentechnisch interessant is.”

Maatwerk

Outsourcing is puur maatwerk, zo ervaart ProfCore in de praktijk. “Aan de voorkant denken we mee over de behoeften en ambities van de opdrachtgever en sámen bakenen we de outsourcingsscope af. De gezamenlijke doelen leggen we vast in een meerjarige afspraak met duidelijke kpi’s en evaluatiemomenten. We werken toe naar een langdurige relatie met een aanpak waarin we de waarde en output bij de opdrachtgever verhogen.”

Groeien

Outsourcing maakt steeds meer deel uit van een weloverwogen bedrijfsstrategie. “Door strategisch te outsourcen, kunnen organisaties floreren. Ik verwacht dan ook dat outsourcing de komende jaren sterk zal gaan groeien”, besluit Marnix Wijers.

Focusgroepbijeenkomsten

Weten wat outsourcing precies inhoudt? ProfCore organiseert regelmatig focusgroepbijeenkomsten met een bedrijfsbezoek om de praktijk te ervaren. Ondernemers, managers of andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via profcore@profcore.nl. Bellen kan ook: 088-4787778.

www.profcore.nl/outsourcing

Terug naar het overzicht