ProfCore kersvers partner van Marc Cornelissen Brightlands Award

18 December 2020

ProfCore is per 1 januari 2021 partner van de Marc Cornelissen Brightlands Award. De award − vernoemd naar de poolreiziger en klimaatactivist Marc Cornelissen (1968-2015) − is in het leven geroepen om talentvolle duurzaamheidspioniers te ondersteunen op innovatief vlak. ProfCore is een partnerschap aangegaan voor ten minste drie jaar. 

Award helpt duurzaamheidspioniers verder te innoveren

De winnaar van de jaarlijkse award wint 35.000 euro om te besteden aan duurzame innovaties. Het initiatief brengt tevens duurzaamheidspioniers samen, die zo hun kennis en kunde op het gebied van duurzaamheid kunnen delen.

Met het partnerschap geeft ProfCore invulling aan zijn duurzame ambities. Jos Crijns, algemeen directeur van ProfCore: “Duurzaamheid is natuurlijk een belangrijk thema in onze maatschappij. Zeker in de industrie, die een belangrijk aandeel heeft in het bereiken van de klimaatdoelstellingen.

Onze medewerkers leveren dagelijks op de werkvloer een bijdrage aan het realiseren van die doelen. Maar we kijken als ProfCore ook hoe we daar verder een bijdrage aan kunnen leveren, bijvoorbeeld door het ondersteunen van dit soort duurzame initiatieven. De Marc Cornelissen Brightlands Award is een mooi initiatief dat wij van harte ondersteunen.”

In totaal hebben 25 duurzaamheidspioniers zich aangemeld voor de wedstrijd, waarvan de awarduitreiking in januari plaatsvindt. Daarvan zijn nog drie kandidaten over, die in de finaleronde strijden om de prijs. Stuk voor stuk staan zij voor veelbelovende ideeën en innovaties op het gebied van duurzaamheid.

De winnaar van de award wordt op 20 januari 2021 uitgeroepen.


Wie is Marc Cornelissen?

Marc Cornelissen (1968-2015) verruilde na zijn studie zijn carrière als architect voor die van professioneel avonturier. Hij bereikte onder meer op eigen kracht de Geografische Noord- en Zuidpool, iets dat slechts weinigen hem nadeden. Uit zijn ervaringen destilleerde Marc waardevolle en doorleefde inzichten op het gebied van samenwerking, teamontwikkeling, leiderschap en het omgaan met verandering.

Als ambassadeur voor het arctisch gebied van het Wereld Natuur Fonds vroeg hij aandacht voor de opwarming van de aarde en de gevolgen hiervan in de poolgebieden. Hij wist vele partijen aan zijn missie te verbinden. Tijdens een expeditie in 2015 kwamen hij, en teamgenoot Philip de Roo, om het leven toen ze door het zee-ijs zakten. In navolging van zijn streven, is de Marc Cornelissen Brighlands Awards opgericht.

Wilt u zich ook net als ProfCore als Partner of als Friend aan deze verkiezing verbinden? Of wilt u meer weten over de verkiezing? Ga dan naar www.marccornelissenbrightlandsaward.com

Hoe kan ProfCore jouw onderneming acceleren?

laat je adviseren door één van onze proces industrie experts
of download gratis ons Xlerate Magazine!