ProfCore neemt deel logistiek Plalloy MTD over

19 February 2020

ProfCore Outsourcing neemt een deel van de logistieke activiteiten van kunststofveredelaar Plalloy MTD uit Kerkrade over. De twee partijen zijn een partnerschap voor twee jaar aangegaan, met de intentie tot een langdurige samenwerking.

Stevige ambities
Dhr. Engelen, Managing Director bij Plalloy: “ProfCore gaat ons ondersteunen in de ambitie om Europa’s beste compounder te worden. Doordat wij een grote verscheidenheid aan batches produceren, hebben we te maken met een complex logistiek proces, waarbij ProfCore’s expertise goed van pas komt. ProfCore neemt alle in- en outbound activiteiten bij ons voor haar rekening: het bemannen van interne transportmiddelen, bagging en het verpakken van materialen. We gaan nu samen met ProfCore kijken hoe we de logistieke processen verder kunnen optimaliseren.” 

Outsourcing creëert meerwaarde
Vanwege de groei van haar outsourcingslabel, dat twee jaar geleden in het leven werd geroepen, heeft ProfCore een Operationeel Manager Outsourcing aangetrokken, in de persoon van de ervaren Armand Quaring (43). Hij is onder andere verantwoordelijk voor de implementatie van projecten en het uitvoeren en optimaliseren van de processen bij opdrachtgevers, waaronder Plalloy.

Quaring: “Vanuit mijn ervaring in de automotive heb ik een sterke drang naar operational excellence. In de automotive zijn er standaarden waarmee cruciale problemen, afwijkingen en hun oorzaken gedetecteerd kunnen worden, waarbij actieplannen ontwikkeld worden om ze op te lossen, met specifieke tijdschema's en verantwoordelijkheden. Hierdoor kunnen we processen verbeteren en optimaliseren, wat leidt tot een nog hogere kwaliteit binnen ieders organisatie. Wij willen met ProfCore deze standaarden implementeren bij klanten waarmee we binnen de outsourcing een meerwaarde kunnen creëren voor onze medewerkers en klanten waarin altijd veiligheid, kwaliteit, productiviteit en organisatie centraal staan. Door hier proactief mee aan de slag te gaan met de focus op heldere doelstellingen en het optimaliseren van processen kunnen we echt van toegevoegde waarde zijn. Wij ontzorgen onze klanten door de best practices te vertalen naar permanente verbetering. Dat is onze kracht.’’

Focus van kostenaspect naar strategisch partnerschap 
Ivo Schils, Commercieel Directeur van ProfCore: “Door in de waardeketen te gaan samenwerken met onze opdrachtgevers, wordt de toegevoegde waarde van ProfCore groter. Het betekent een verschuiving van kostenaspect naar strategisch partnerschap in onze waardepropositie. Outsourcing geeft een antwoord op de vraag naar flexibiliteit van veel van onze opdrachtgevers, waarbij ze door service-level agreements een gegarandeerde kwaliteit krijgen voor een afgesproken prijs.”
 

Hoe kan ProfCore jouw onderneming acceleren?

laat je adviseren door één van onze proces industrie experts
of download gratis ons Xlerate Magazine!