06 July 2020

We spreken Jos Visser werkzaam bij internationaal petrochemiebedrijf Sabic. Vanuit zijn rol als Director Operations, is Jos verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de fabrieken én logistieke operaties van Sabic op het Chemelot terrein. Aangewezen als vitale sector, was én is het essentieel om de fabrieken draaiende te houden. Jos deelt zijn ervaringen in een tijd waar veiligheid, creativiteit, inzet en saamhorigheid gevraagd zijn en samen komen.
 

Thuisquarantaine
Na een korte skivakantie in Oostenrijk, komt Jos thuis met lichte coronaklachten en worden niet veel later ook een aantal gezinsleden ziek. Jos vertelt: “Op het moment dat wij ziek werden was nog niet veel duidelijk over COVID-19 en knapten het hele gezin snel op. Toen meer bekend werd over het virus en de mogelijke gevolgen, realiseerden we ons dat we erg blij mochten zijn dat onze klachten beperkt waren gebleven. Als gezin hebben we drie weken in volledige thuisquarantaine gezeten. Dat was zeker wennen, maar had ook leuke kanten. Mijn studerende kinderen waren weer thuis, aangezien ook de scholen op slot zaten. En dus we hebben veel samen gedaan zoals spelletjes en veel beeldbellen met vrienden en familie.”

Vitale sector
Op werkgebied kon Jos snel het werk weer oppakken en werden, gedurende de thuisquarantaine en periode daarna, skype en teams ingezet. Daar Sabic actief is in de vitale sector petrochemie, was het belangrijk om de processen binnen de Sabic-fabrieken draaiende te houden. “In totaal werken zo’n 1000 Sabic medewerkers normaliter op de Chemelot locatie. Ongeveer de helft is, met het uitbreken van de COVID-19 crisis, vanuit huis gaan werken, maar operators en monteurs moesten blijven werken op locatie. Dit uiteraard wel met aanpassingen om risico’s op eventuele besmettingen te beperken. Gelukkig zijn er maar een aantal mensen ziek geworden -buiten het werk besmet- en zijn er geen collega’s op locatie besmet. Daardoor hebben wij onze fabrieken veilig en betrouwbaar kunnen laten draaien”, licht Jos toe. “Wel hebben we een aantal grootschalige onderhoudsprojecten uitgesteld. Puur om te voorkomen dat we met te veel mensen op een beperkte locatie zouden moeten werken.”

Inzet en veerkracht
Terugkijkend op de afgelopen periode, spreekt Jos vol bewondering over de inzet van de medewerkers. “Ik ben trots op al onze medewerkers die enorme veerkracht hebben getoond, én nog tonen, om onder deze bijzondere omstandigheden met volle inzet en motivatie te blijven werken. De collega’s op locatie beseffen zich dat we nu met bijzondere extra risico’s te maken hebben en gaan daar zeer professioneel mee om. Medewerkers in de chemische industrie zijn van nature gewend aan mogelijke bedrijfsrisico’s. Deze grondhouding heeft ons geholpen, om ook onder deze omstandigheden, mogelijkheden te vinden om toch veilig aan het werk te blijven.” 

 

"Ik ben trots op al onze medewerkers die enorme veerkracht hebben getoond."
 

Binnen de cultuur van Sabic is het gebruikelijk om elkaar, als collega’s, constructief te wijzen op onnodig risicovol gedrag. Ook nu in deze uitzonderlijke tijd, kwamen vele goede en creatieve ideeën binnen, met als doel elkaar te helpen in deze lastige omstandigheden. Tevens ervaart Jos dat, ondanks dat collega’s elkaar minder zien en ontmoeten, het collectieve gevoel juist is toegenomen. “Samen hebben we een gezamenlijk doel; goed en gezond uit deze crisis komen. Daarbij letten we extra op elkaar en helpen we elkaar waar we kunnen. En ook voor de thuisblijvers is dit een lastige periode. Het valt echt niet mee om, veelal alleen op een kamer thuis te zitten en je werk op afstand te moeten doen. Maar ook hier hebben vele collega’s een goed ritme gevonden en zijn leuke virtuele initiatieven ontstaan, zoals een virtuele lunch en gezamenlijke sport- en ontspanningsuren!” Daarnaast zijn er binnen Sabic spontane initiatieven gestart om de maatschappij verder te helpen. Zo worden momenteel Sabic-kunststoffen ingezet voor de productie van mondkapjes in Nederland. “En dat”, zo vult Jos aan, “geeft een gevoel van trots en samenhorigheid”.

Actief vragen
De afgelopen periode heeft nieuwe inzichten gegeven, die ook in de periode die komen gaat, wat Jos betreft, blijvend is. “Ik denk dat niemand graag met onzekerheden omgaat. Zeker niet als niet duidelijk is hoe iets afloopt en hoelang het gaat duren. Deze onzekerheid kunnen mensen als een extra druk ervaren. In een virtuele wereld waarin we elkaar niet of minder live ontmoeten, is het lastiger om te ontdekken hoe een collega zich voelt. Ik heb moeten leren om hier actief naar te vragen. Aanvankelijk was ik bang dat collega’s dat wellicht ongepast, bemoeizuchtig of als controlerend zouden ervaren, maar dat bleek in het geheel niet waar. Ik merk dat mensen dit juist extra waarderen. Zelf heb ik ook ervaren dat ik het prettig vind als mensen mij vragen hoe het gaat. Mijn tip is om dat vast te houden. Ook als het straks weer beter gaat en we weer in een meer gewende setting met elkaar werken, is het goed én ook nuttig om vaker te vragen hoe het met je collega gaat!”
 

Gratis online uitgave
Naast Jos vertellen ook innovatiemanager Rob Meesen, vitaliteitscoach Lisanne Takx, Sonny Sieben - oprichter van PureMinds Online Marketing en Jos Meessen - directeur van WAT Company en Meet the Youngsters hun verhaal. 

Interesse in deze gratis online uitgave? Stuur een email naar profcore@profcore.nl om ‘In gesprek met’ te verkrijgen.  

Hoe kan ProfCore jouw onderneming acceleren?

laat je adviseren door één van onze proces industrie experts
of download gratis ons Xlerate Magazine!