Winnaars verkiezing Procesoperator van het jaar 2019/2020 bekend

19 June 2020

De winnaars van de tweede Procesoperator van het jaar-verkiezing zijn bekend. Georgie Willemsen (ProfCore), Davy Becker (Fibrant) en Core Ploeg 3 (Trespa) zijn door het publiek gekozen tot respectievelijk Procesoperator van het jaar, Aanstormend talent van het jaar en Meest gedreven ploeg van het jaar.

Industrie van cruciaal belang
Door de uitbraak van Covid-19 en de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het virus in te perken, vond de finale van deze tweede editie van de verkiezing plaats in een bijzondere tijd. Een tijd waarin het werk in veel fabrieken tijdelijk kwam stil te liggen, maar die tegelijkertijd het belang van de industrie aantoonde, met zijn vitale (petrochemie) en cruciale (voedselproductie) processen. De coronacrisis onderstreepte eens temeer het belang van technisch personeel, dat de Nederlandse industrie draaiende houdt.

Tekort procesoperators blijft 
Een samenleving zonder procesoperators is ondenkbaar. Onder meer door vergrijzing blijft er in de toekomst een tekort aan procesoperators bestaan. Het is daarom belangrijk om vooral jongeren enthousiast te maken voor een opleiding in de procestechniek. Partners Arlanxeo, Soapbox Jongerenmarketing en initiator ProfCore gaan dan ook onverminderd door met hun missie: het op de kaart zetten van het vakgebied procestechniek, de procesindustrie als bedrijfstak en het beroep procesoperator in het bijzonder.

Partner Arlanxeo aan het woord
Geert Schreurs, Site Manager bij partner Arlanxeo: “De producten uit de procesindustrie zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Om deze processen gaande te houden, zijn procesoperators van essentieel belang. Ook bij ons, als grootste synthetisch rubberproducent in de wereld, zal de vraag naar goed opgeleide en enthousiaste jongeren voor dit mooie vak in de toekomst groot blijven. Met de verkiezing wordt juist deze essentiële rol in de procesindustrie nog eens extra benadrukt. Een uitstekend, toekomstgericht initiatief.”

‘We staan te springen om goede jonge mensen’
Ook de winnende bedrijven dragen dit maatschappelijke initiatief een warm hart toe. Richard Stoks, Director Operations bij Fibrant: “We winnen nu voor het tweede jaar op rij in deze categorie, waar we erg trots op zijn. Ik vind de verkiezing een prachtig initiatief. Procesoperator is een uitdagende job met veel verantwoordelijkheid. Wij staan te springen om goede jonge mensen, die hier aan een mooie carrière kunnen bouwen.”

Operations Director Frank Vandecruys van Trespa vervolgt: “De verkiezing is een heel leuk initiatief. Het vakgebied en beroep zijn relatief onbekend. Ten aanzien van de uitreiking ben ik heel blij met de teamspirit en natuurlijk met de prijs. Ik hoop dat we er ons vakgebied en ons bedrijf mee in de spotlight zetten.”

Gezamenlijke inspanning industrie noodzakelijk
Met het uitroepen van de drie winnaars is ook de tweede editie van de verkiezing een succes gebleken. Ivo Schils, Commercieel Directeur ProfCore sluit af: “De procesindustrie is een onderbelichte bedrijfstak. De uitdagingen die er liggen, vragen om een gezamenlijke inspanning van de hele Limburgse industrie. Wij zijn trots dat Arlanxeo zich dit jaar als partner heeft gecommitteerd aan deze missie en hopen dat ook andere bedrijven en instellingen zich aanmelden om zo samen deze uitdaging aan te gaan.”

 

Wilt u weten hoe u als werkgever in de procesindustrie een bijdrage kunt leveren aan deze verkiezing? Neem dan contact op met janneke.voet@profcore.nl. Tevens meer informatie te vinden op www.procesoperatorvanhetjaar.nl.
 

Hoe kan ProfCore jouw onderneming acceleren?

laat je adviseren door één van onze proces industrie experts
of download gratis ons Xlerate Magazine!