Tijdens de open dag inspireert de ProfCore Experience jongeren voor een technische opleiding en loopbaan

30 March 2023

25 maart waren we met onze ProfCore Experience aanwezig tijdens de gezamenlijke open dag van de techniekopleidingen van VISTA college. Toekomstige mbo-studenten konden die dag ruiken aan diverse technische opleidingen en beroepen, waaronder de procestechniek. 

Met de ProfCore Experience willen we jongeren en zij-instromers enthousiast maken voor een opleiding en loopbaan in de procestechniek of logistiek. Deze is dan ook regelmatig te vinden op carrièrebeurzen en open dagen van techniekopleidingen in het hele land om geïnteresseerden kennis te laten maken met het vakgebied en het werkveld. De technische sector kent een groeiend tekort aan vakkrachten, daarom is het belangrijk om het vakgebied op de kaart te blijven zetten en nieuw talent te enthousiasmeren. 

Kijken door de bril van de operator
Het Aviation Competence Center op Maastricht Aachen Airport, dat onderdak biedt aan de opleiding Luchtvaarttechniek van VISTA college, werd afgelopen zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur drukbezocht door vmbo- en havoleerlingen die geïnteresseerd zijn in een techniekopleiding.

Een van de publiekstrekkers was onze ProfCore Experience. Veel jongeren gaven blijk van hun technisch talent door in de als meet- en regelkamer ingerichte escape room een storing in een snoepjesfabriek op te lossen. Ook konden ze via de VR Experience een virtueel kijkje nemen bij in de chemische industrie, foodindustrie, maakindustrie en logistiek. Zo kregen leerlingen een brede kijk op het werkveld van de procesoperator.

Geïnteresseerd in een bij- of loopbaan in de procesindustrie of wil je zelf ervaren hoe het is op een productielocatie in de procesindustrie? Wij nodigen jou dan graag uit voor een ervaringsdag of gesprek met een van onze recruiters om de mogelijkheden met jou te bespreken. Neem contact op met onze recruiter Sam via whatsapp 06-820 699 16 of mail naar solliciteren@profcore.nl.

Hoe kan ProfCore jouw onderneming acceleren?

laat je adviseren door één van onze proces industrie experts
of download gratis ons Xlerate Magazine!