Industrie slaat handen ineen op zoek naar nieuw talent

12 February 2020

De verkiezing Procesoperator van het jaar 2020 is van start gegaan. Voor deze tweede editie van de verkiezing hebben drie bedrijven de handen ineengeslagen. Behalve initiatiefnemer ProfCore zijn ook Arlanxeo en Soapbox Jongerenmarketing aangesloten als partners. Zij maken de verkiezing mede mogelijk en beamen het maatschappelijk doel: de procesindustrie en haar kansrijke beroepen onder de aandacht brengen.
 

De partners sporen collega-bedrijven uit de sector aan om de verkiezing te omarmen en binnen de eigen organisatie aandacht te vragen voor dit initiatief. De verkiezing is, behalve een stukje erkenning voor actieve procesoperators, een manier om technisch talent enthousiast te maken voor het vakgebied, waarin ruim voldoende werkgelegenheid en doorgroeimogelijkheden zijn.

‘Prachtig initiatief’
Geert Schreurs, Site Manager bij Arlanxeo: “Het mooie aan deze verkiezing is dat het in feite een vakprijs is en een blijk van waardering van collega’s. Vorig jaar ging ‘onze’ Jan Been met een van de prijzen aan de haal. Als je ziet wat dat met de betrokkenheid van onze medewerkers heeft gedaan! De verkiezing is bovendien mooie reclame voor onze sector.”

Maatschappelijke uitdaging
Luc Lebens, directeur van Soapbox: “Wij stonden vorig jaar met ProfCore aan de wieg van deze verkiezing, door samen de campagne op te zetten. We blijven betrokken bij dit initiatief en gaan nu met andere bedrijven in de procesindustrie de uitdaging aan om nieuw talent enthousiast te maken voor dit prachtige vakgebied en beroep.”

Achtergrond verkiezing
Aanleiding voor de verkiezing is het nijpend tekort aan gekwalificeerd personeel in de technische sector, de procesindustrie in het bijzonder. Onder andere door vergrijzing en beperkte instroom neemt het tekort aan bijvoorbeeld procesoperators alleen maar verder toe. Om aan de groeiende vraag naar technisch personeel te kunnen blijven voldoen, moet het vakgebied onder de aandacht van nieuw talent worden gebracht. Dat talent wordt nu onder andere gezocht onder zij-instromers. Maar om duurzaam in de behoefte aan technisch personeel te kunnen voorzien, moeten vooral jongeren enthousiast worden gemaakt.

Kijk voor meer informatie op www.procesoperatorvanhetjaar.nl 

Hoe kan ProfCore jouw onderneming acceleren?

laat je adviseren door één van onze proces industrie experts
of download gratis ons Xlerate Magazine!