Mei-Juni 2024

Profkort 3

09904

EINDELIJK ZOMER

Na lang wachten hebben we een paar dagen kunnen genieten van mooi weer. Hopelijk laat de zon snel meer van zich zien. Gelukkig hoeven de sportliefhebbers onder ons zich absoluut niet te vervelen. Met het EK-voetbal tot de Olympische Spelen, is er deze zomer voor iedere sportliefhebber wat wils!

Ook bij ProfCore gaan de ontwikkelingen deze zomer volop door. Zo zetten we de komende periode nieuwe communicatiekanalen in om onze naamsbekendheid verder te vergroten en nieuwe collega's aan te trekken. En hierin kunnen we ook jouw hulp goed gebruiken, zoals je in deze Profkort kunt lezen. 

Ook staat deze zomer ons Personeelsuitje bij All-in Echt gepland. Voor jou en je gezinsleden hebben we die middag de locatie afgehuurd en kunnen we samen genieten van de vele leuke activiteiten die All-in Echt te bieden heeft. Wij hopen dat jij en je gezinsleden van de partij zijn, zodat we er samen weer een gezellige dag van kunnen maken! 

Maak er een heerlijke zomer van en tot ziens op onze Personeelsdag!

Jos Crijns & Jean-Paul van Velzen 
Directie ProfCore

Het eerste half jaar zit er alweer op. Als dank aan jou voor het vele werk dat elke dag wordt verzet, organiseren we ook dit jaar weer een leuk Personeelsuitje. Voor jou en je gezin. Jij bent er toch ook bij!  

UPDATE

Shutterstock chemelot 1500

Detachering

Nieuwe klanten en verstevigde relaties bij Business Unit Chemelot

Al meer dan 40 jaar ondersteunt ProfCore toonaangevende bedrijven in Limburg en Brabant op het gebied van personeels-vraagstukken. Binnen ProfCore Detachering zijn we dagelijks met zo’n 400 collega’s werkzaam bij een van de vele opdrachtgevers. Hiervan zijn zo'n 200 collega's werkzaam op Chemelot en de Brightlands Chemelot Campus in Geleen. 

Business Unit Chemelot heeft de afgelopen periode bestaande en mogelijke nieuwe opdrachtgevers bezocht, liggend op en rondom het Chemelot-terrein. Met als doel relaties verder te verstevigen en opdrachtgevers mee te nemen in de laatste ontwikkelingen én mogelijkheden binnen ProfCore. 

Bovenstaande actie heeft al diverse vervolgafspraken opgeleverd met mogelijke nieuwe opdrachtgevers. Zo blijven we ons inzetten om nieuwe, uitdagende werkplekken toe te voegen.

Geleen Profcore 270619 00109

Outsourcing

Outsourcing effectief op krappe arbeidsmarkt 

In de laatste uitgave van het magazine Ondernemen in Limburg is een artikel te vinden over ProfCore Outsourcing. Een publicatie gericht op het onder de aandacht brengen van de voordelen en mogelijkheden van ProfCore Outsourcing. 

In het artikel wordt de lezer meegenomen in een nieuwe ontwikkeling binnen de industrie, waarbij bedrijven steeds vaker secundaire bedrijfsprocessen uitbesteden. Al vele jaren worden bijvoorbeeld schoonmaak en IT-diensten uitbesteed, echter het 'uit handen geven' van niet-kern productieprocessen is voor veel bedrijven een nieuwe stap.

Het uitbesteden van secundaire processen, zoals interne logistiek en product handling, zorgt ervoor dat een opdrachtgever zich volledig kan focussen op de kernprocessen. Met vele voordelen op het gebied van flexibiliteit, personeel, focus en kosten. Klik hier om het hele artikel te lezen. 

Kopie van Kopie van VOOR

Recruiting

Nieuw label ProfCore
Recruiting 

Al meer dan 40 jaar is ProfCore actief binnen de industrie en zijn we een expert op het gebied van het aantrekken en selecteren van de juiste vakspecialisten. Naast onze labels Detachering en Outsourcing, verzorgen we onder de naam ProfCore Recruiting de werving, selectie en screening van geschikte kandidaten voor vaste posities bij opdrachtgevers.

Ook binnen ProfCore Recruiting gaan we voor maatwerk. Zo ondersteunen we onze opdrachtgevers naast het werven, selecteren en screenen van kandidaten, ook op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, bij de afhandeling van administratieve recruitmentprocessen en het organiseren van rondleidingen en selectiedagen.

De eerste succesvolle matches zijn gemaakt en deze kandidaten zijn aan de slag gegaan op vaste posities bij enkele van onze opdrachtgevers. Een mooie ontwikkeling!

EMANUEL 1

Vitaliteitsbonus

Vitaliteit is een belangrijk thema binnen ProfCore, omdat we erin geloven dat de gezondheid van iedereen bijdraagt aan een gezond bedrijf. Daarom hanteren we ook dit jaar de vitaliteitsbonus, met als doel ons verzuim in 2024 terug te brengen naar maximaal 8,5%.

Huidige verzuimpercentage
Het verzuimpercentage bij ProfCore bedraagt momenteel 9,7%. Vergeleken met dezelfde periode in 2023 (januari-juni) hebben we het verzuim met bijna 1% weten te verlagen. Deze positieve trend willen en moeten we verder voortzetten, mede ook door intensievere begeleiding en ondersteuning vanuit ons HR-team dat recent verder versterkt is. 

Hoe jij kunt bijdragen en jezelf tegelijkertijd financieel kunt belonen, lees je in de vitaliteitsregeling die we in april met jou gedeeld hebben. Deze is na te lezen op www.mijnprofcore.nl.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Pexels pixabay 531035

Vraag tijdig je verlof aan

De vakantieperiode staat weer voor de deur! Geef je verlof tijdig door bij de opdrachtgever en bij ProfCore. 

Hoe vraag je je verlof aan?
Vraag allereerst toestemming bij je leidinggevende op je werkplek. Na akkoord vanuit je werkplek, dien je de volgende stappen te volgen:

1. Ga naar www.mijnprofcore.nl
2. Log in met jouw persoonlijke inloggegevens
3. Ga naar ‘Mijn aanvragen’ en kies “verlof aanvragen”
4. Vul het digitale formulier correct in en klik op verzenden.

Je Project Manager beslist vervolgens of je aanvraag voor verlof wordt goedgekeurd. Dit hangt af van je verlofsaldo en de planning op je werkplek. 

We vragen je nadrukkelijk bovenstaande procedure te volgen en je verlof, waar mogelijk, zo tijdig mogelijk aan te vragen. Zo kunnen we zorgen dat de registratie én goedkeuring goed en naar ieders tevredenheid kan plaatsvinden.

PC Chemie trap buiten

Check je helm en schoenen

We vinden het belangrijk dat je elke dag veilig aan het werk kunt op jouw werkplek. Daarom krijg je van ons jouw PBM's. Deze dien je wel regelmatig zelf te controleren. Op deze manier zorgen we er samen voor dat je elke dag veilig aan de slag kunt. 

Helm check:
Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd de datum van je helm te checken:
1. Controleer de productiedatum die in je helm gedrukt staat
2. Is je helm 5 jaar of ouder, vraag dan via mijnprofcore.nl een nieuwe helm aan. 

Schoenen check:
Een versleten schoenzool of binnenzool zorgen ervoor dat je schoen niet meer de juiste demping voor je voeten kan leveren. Dit kan niet alleen oncomfortabel worden, maar in sommige gevallen of omstandigheden ook gevaarlijk. Zijn je schoenen versleten, vraag dan ook op tijd nieuwe schoenen aan. Dit kan eenvoudig via mijnprofcore.nl 

G2 HP240220 S3720

OR Nieuwsbrief

De nieuwsbrief van de ondernemingsraad ontvang jij 4 keer per jaar in jouw mailbox.  In deze nieuwsbrief geven zij een update over de zaken waar zij mee bezig zijn. 

De laatste OR-nieuwsbrief, met daarin o.a. een update over de vitaliteitsbonus en de onderwerpen waarover je bij de OR terecht kunt, is terug te vinden op www.mijnprofcore.nl (knop Ondernemingsraad ProfCore). 

Mocht je vragen hebben voor de OR, dan kun je hen aanspreken op de werkplek of een mail sturen naar OR@profcore.nl

LEUK OM TE WETEN

Kopie van Kopie van VOOR 2

Vriend van ProfCore

Regelmatig dragen collega's een nieuwe collega aan. Bij een succesvolle match ontvangen zij vanuit de Vriend van ProfCore-regeling € 1.000 netto. 

Ken jij iemand die helemaal op zijn of haar plek zou zijn bij ProfCore − een kennis, vriend of familielid? Breng diegene dan in contact met onze recruiters. Als jouw kandidaat na de proeftijd nog helemaal op z’n plek is bij ons, krijg jij ook de mooie beloning van € 1.000!

En wat betreft die beloning is er voor elk wat wils! Wil jij geen 1000 euro netto op de bank, maar liever een belevenis cadeau. Ook dat is mogelijk, je kunt in dat geval kiezen uit:

  • Een tribuneplek bij een F1 race voor 2 personen.
  • Enkele dagen verblijf bij Center Parcs met jouw gezin.
  • Meerdaagse citytrip naar Parijs voor 2 personen.

Meld jouw kandidaat hier aan. 

4

Vers van de pers: Xlerate #5

De vijfde editie van ons relatiemagazine Xlerate is gedrukt en klaar voor verspreiding. Het ProfCore magazine waarmee we geïnteresseerden op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de industrie, bij ProfCore en onze opdrachtgevers.

In deze nieuwe editie staat de kracht van samenwerking centraal en is te zien en te lezen hoe ProfCore samenwerking inzet met veel verschillende partners binnen de industrie. In samenwerking met collega’s, opdrachtgevers en experts uit de industrie hebben we weer een mooi magazine kunnen samenstellen.

In juli ontvang jij als collega uiteraard jouw exemplaar, thuis in de bus. Wij wensen jou veel leesplezier!  

EVENTS

1

6 juni

Sportverslag Darttoernooi 

Op 6 juni vond het ProfCore Darttoernooi plaats bij Café de Sjloes in Born. 

Collega's genoten van een avond vol sportiviteit en gezelligheid. In de A-ronde veroverde Max de eerste plaats, gevolgd door Ron op de tweede plek. De B-ronde zag Douwe als winnaar, met Ralph op een mooie tweede plaats. 

We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi, met een geweldige teamspirit en sfeer onder de collega's.

Gefeliciteerd aan alle winnaars en deelnemers voor hun prestaties. Hopelijk tot een volgende keer!

Whats App Image 2024 07 03 at 8 25 40 AM

17 augustus

Traplopen 

Wil jij jouw conditie nog eens testen of samen in beweging komen met collega's? Loop dan samen met ons de 500 traptredes op bij Snowworld.

Wanneer: zaterdag 17 augustus
Tijd: 10:00 onderaan de trap
Kleding: Sportoutfit of ProfCore t-shirt 
Contact/vragen: Maarten de Groen Projectmanager 06-52 33 11 99

Je kunt parkeren bij landgoed overste hof zodat je meteen een kleine opwarming in de benen hebt voordat je de 500 traptredes omhoog gaat! Graag tot dan!

5

31 aug & 8 september

ProfCore Personeelsuitje

Met veel plezier nodigen we jou én jouw gezin uit voor ons ProfCore personeelsuitje. De locatie is All-In Echt en hebben we exclusief afgehuurd voor onze activiteiten. Daarbij kun je kiezen uit zaterdag 31 augustus of zondag 8 september

De dag is gevuld vol leuke, spannende activiteiten en gezelligheid. Van lasergamen, karten tot aan bowlen: er is voor ieder wat wils is. Én de dag sluiten we samen af onder het genot van een BBQ en drankje.

Aanmelden kan via deze link tot en met 12 augustus. Jij bent er toch ook bij? We kijken ernaar uit om samen een fantastische dag te beleven!

Kopie van Kopie van VOOR 1

5 oktober

ODS - zaalvoetbaltoernooi 

Onze partner in vitaliteit - ODS - organiseert op 5 oktober een zaalvoetbaltoernooi.

Locatie: Gitek Sport, Leeuwerikstraat 2, 6361 VM Nuth
Begin- en eindtijd: van 16.30 tot 22:00 uur

Bereid je voor op een onvergetelijke dosis actie,
teamwork en plezier! Stel je dream team samen met
collega’s en schrijf je in.

Meer info en inschrijven: ods-zaalvoetbal.nl

6

7 december

Kerstfeest

Misschien niet het eerste waar je aan denkt met deze warme temperaturen, maar op zaterdag 7 december organiseren wij ons ProfCore Kerstfeest bij de Stadbroekermolen in Sittard. Een gezellige dag waar jij met jouw gezin welkom bent. 

Er is entertainment voor de kinderen, live muziek, eetkraampjes en nog zoveel meer gezelligheid! 

Zet de datum alvast in jouw agenda, dan ben jij alvast goed voorbereid! 

COLLEGA'S AAN HET WOORD

1
2
3

Pensionarissen

Afgelopen tijd zijn onze collega's Emanuel (na 9 jaar), Chaka (na 21 jaar) en Chrit (na 35 jaar) met pensioen gegaan. 

Om hen te bedanken voor de jarenlange toewijding en inzet hebben we hen in het zonnetje gezet. In het team worden ze zeker gemist, maar het wordt hen ook zeker gegund dat ze lekker kunnen gaan genieten van alle vrije tijd!

Wij willen hen bij deze nogmaals bedanken. En alle goeds en tijd toewensen om heerlijk te genieten van hun pensioen! 

Lees hier de verhalen van onze collega's. 
Wil jij ook jouw verhaal vertellen? Stuur dan een mail naar indra.geurts@profcore.nl want ook jouw verhaal vertellen we graag!

Helemaal op je plek bij ProfCore