Maart - April 2024

Profkort2

09531

INTRODUCTIE

Dagelijks zijn we met ruim 500 collega's aan het werk. In heel Limburg en Zuidoost Brabant, bij verschillende opdrachtgevers in verschillende sectoren. Ieder met zijn eigen taak en verantwoordelijkheid. We zijn een echt mensenbedrijf, waarin eenieder van ons het verschil maakt.

Ondertussen zitten we alweer in de vijfde maand van het jaar. En ook de afgelopen periode zijn weer vele ontwikkelingen binnen ons bedrijf zichtbaar. In dit alles staat de inzet van mensen en de samenwerking onderling centraal, zoals je ook in deze ProfKort zult lezen. Zo zetten we elke dag weer een stap vooruit in de dynamische sector waarin we actief zijn en het verschil moeten en willen blijven maken.

Wij wensen je mooie Lente-maanden toe en weet dat ook jij het verschil maakt binnen ProfCore!

Jos Crijns & Jean-Paul van Velzen
Directie ProfCore

Trots op de ontwikkelingen binnen onze labels Detachering en Outsourcing, waarin jij als collega een belangrijke rol vervult! En laten we de extra inzet van veel collega's niet vergeten - op de werkplek, binnen de OR of personeelsvereniging. Zo maken we samen elke dag weer het verschil!

UPDATE

Geleen Profcore 270619 00190 750pixels

Outsourcing

SABIC PPF kiest voor ProfCore Outsourcing

Sinds 1 maart is de jarenlange samenwerking met opdrachtgever SABIC PPF omgezet naar een samenwerking met ProfCore Outsourcing. 
SABIC heeft ervoor gekozen om de aanmaak van additieven voor de PPF-fabriek op het Chemelot-terrein geheel uit te besteden aan ProfCore. Een team van acht ProfCore-collega’s is hier werkzaam.

Het volledig uitbesteden van bovenstaande activiteiten is een strategische zet vanuit SABIC. Voor ProfCore betekent dit een verdere groei van ons label Outsourcing. 

Via deze weg danken we alle collega’s die werkzaam en betrokken zijn bij dit project en wensen wij hen een succesvolle voortzetting toe. 

Kopie van VOOR 1

Detachering

Arlanxeo WoW-award voor collega Martin

Arlanxeo is een van de vele opdrachtgevers binnen ProfCore Detachering. Bij deze opdrachtgever op het Chemelot-terrein in Geleen zijn momenteel 28 collega's werkzaam. 

Bij Arlanxeo worden medewerkers die uitblinken in de Arlanxeo Way of Working, beloond met een zogenaamde WoW-award. Onze collega Martin Koppen heeft samen met twee medewerkers van Arlanxeo een voorstel ingediend om de veiligheid en netheid op de werkplek te verbeteren. Hun voorstel werd uitgeroepen tot de beste inzending, waarmee ze de trotse winnaars zijn van de WoW-award.

Wij feliciteren Martin en de medewerkers van Arlanxeo van harte met deze mooie erkenning!

Benieuwd naar ons klantenevent? Neem dan hier een kijkje.

ProfCore Klantenevent

Onze Project Managers fungeren als eerste contactpersoon richting jou als collega én onze opdrachtgevers. In het kader van relatiemanagement heeft in april een ProfCore klantenevent plaatsgevonden.

Genodigden van onze Project Managers werden ontvangen in Grote Hegge in Thorn. Tijdens deze avond, waar het thema samenwerking en versnellen centraal stond, werd men door Jack Plooij meegenomen in de snelle wereld van de Formule 1. Vervolgens werden samenwerking en vaardigheden getest tijdens het reactievermogenspel en bij het wegen en wisselen van F1 banden. 

We kijken terug op een geslaagd klantenevent waarin letterlijk en figuurlijk banden versterkt zijn. Het event bood een goede gelegenheid tot netwerken en het uitwisselen van kennis.

BELANGRIJK OM TE WETEN

The Creators Hub Jordi Sloots PROFCORE 06041

Vitaliteitsbonus

Vitaliteit, een belangrijk thema binnen ProfCore

Vitaliteit is een belangrijk thema binnen ProfCore, omdat we erin geloven dat de gezondheid van ons allen bijdraagt aan een gezond bedrijf. Daarom blijven we investeren in jouw vitaliteit en die van je collega’s. Dit doen we op verschillende manieren, waaronder door de invoering van de ProfCore vitaliteitsbonus.

Vitaliteitsbonus 2024
In 2024 streven we ernaar ons verzuim terug te brengen naar maximaal 8,5%. De vitaliteitsbonusregeling die dit jaar gehanteerd wordt, bestaat uit een gezamenlijk en een individueel deel. Hierover heb je afgelopen maand een brief per email ontvangen.

Mocht je de brief over deze regeling over het hoofd hebben gezien, lees de gehele regeling dan op www.mijnprofcore.nl. Onder de knop Personele Regelingen kun je de gehele regeling terugvinden. 

Mocht je vragen hebben over deze vitaliteitsbonus, neem dan contact op met je Project Manager of stuur een email naar profcore@profcore.nl.

G2 HP240220 S3334 LR

Nieuwe HR Directeur

Introductie van Eric Hoving

Per 1 april 2024 is Eric Hoving (54) aangetreden als nieuwe HR Directeur van ProfCore. In deze rol is hij ook onderdeel van het huidige managementteam. Eric woont samen met zijn vrouw en twee dochters in Nieuwstadt. Vanuit Cedo Recycling in Geleen maakt hij de overstap naar ProfCore. Eerder ging hij succesvol aan de slag bij werkgevers VDL Nedcar en ABN AMRO Bank en kan dan ook terugkijken op meer dan 30 jaar ervaring in zeer uiteenlopende sectoren.

Eric: “Met veel enthousiasme ga ik mijn nieuwe uitdaging bij ProfCore aan. Een familiaire organisatie waarbij de menselijke aanpak met oprechte interesse in de medewerkers centraal staat, gecombineerd met een gezonde dosis ambitie. Ik kijk er naar uit om samen met alle collega’s invulling te geven aan deze ambitie, waarbij in mijn ogen enerzijds bevlogenheid in werk en betrokkenheid bij de organisatie en anderzijds een passend HR-beleid belangrijke pijlers van succes zijn.”  

We heten Eric van harte welkom en wensen hem veel succes en werkplezier toe binnen ons team!

Kopie van VOOR 4

Mijn Profcore.nl

Update persoonlijke gegevens

Tijdens een controle van onze administratie is gebleken dat niet altijd alle persoonlijke gegevens up-to-date zijn.

We willen jou daarom vragen om jouw gegevens op mijnprofcore.nl te controleren. Indien je gegevens verouderd zijn, dan vragen wij je de gegevens te updaten. 

Het gaat daarom om de volgende gegevens: 

  • je adresgegevens 
  • jouw contactpersoon in nood 

Hier vind je een stappenplan hoe je de gegevens kunt wijzigen. 

Heb je vragen of hulp nodig, neem dan contact op met jouw Project Manager. Bij voorbaat dank voor je check!

Kopie van VOOR 7

Onze nieuwe OR stelt zich voor 

Per 1 april 2024 heeft een nieuwe ondernemingsraad zitting genomen voor ProfCore Detachering en ProfCore Outsourcing.

De OR is een belangrijk orgaan binnen ProfCore, waarin zij jouw belangen behartigen en meepraten over het organisatiebeleid binnen ProfCore. Het dagelijks bestuur bestaat uit Erik Plieger (voorzitter), Richard Sibels (vice voorzitter), Hein Habets (secretaris) en Ton Roelofs (vice secretaris). 

Op mijnprofcore.nl stelt ieder OR lid zich kort aan jou voor. Daarnaast kun je een overzicht vinden van de commissies. 

Mocht je vragen hebben aan de OR dan kun je hen bereiken via OR@profcore.nl.  

Wij kijken ernaar uit om de komende vier jaar onze stem te laten gelden ten goede van ProfCore als bedrijf en voor alle collega's!

LEUK OM TE WETEN

Kopie van VOOR 5

Samenwerking met CHILL

We zijn verheugd om aan te kondigen dat ProfCore officieel partner is geworden van CHILL. Dit betekent dat we gaan samenwerken om talent te werven, te ontwikkelen en te behouden voor de procesindustrie.

Als een van de vooraanstaande werkgevers in de regio en met een sterke aanwezigheid op Chemelot, zetten we ons in om het groeiende tekort aan gekwalificeerde procesoperators aan te pakken. Door ons partnerschap met CHILL kunnen we onze inspanningen bundelen en een duurzame oplossing bieden voor dit belangrijke probleem.

Lees het gehele artikel hier om meer te weten te komen over dit partnerschap.

Zonder titel 600 x 400 px 800 x 600 px 600 x 400 px 3

Vriend van Profcore

Bij ProfCore hebben we volop mogelijkheden voor mensen die binnen de procesindustrie en logistiek aan de slag willen. Om ons team aan te vullen, kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Ken je mensen die in ons team zouden passen, breng hen dan met ons in contact!

Is jouw kandidaat na de proeftijd helemaal op z’n plek bij ons, dan krijg jij een beloning ter waarde van € 1.000! Kies jij niet voor een belevenis maar voor € 1.000 op je bankrekening, dan kan je net zoals onze collega's Ruud en Mariska een bucketlist-item afvinken.

Ga aan de slag met een verbouwing zoals Ruud of koop zoals Mariska een MacBook! 
Dus ken je iemand die goed in Team ProfCore past? Meld jouw kandidaat dan hier aan!

Kopie van VOOR 9

Activiteitenkalender

Pak je agenda erbij en begin maar met plannen! De volgende events staan op de agenda: 

  • 2 juni: Zomeractiviteit Personeelsvereniging Connect 
  • 7 juni: ProfCore Darttoernooi, meld je hier aan!
  • 31 augustus: ODS Classic 2024, klik hier voor meer informatie.

Heb je vragen over een van bovenstaande events? Dan kun je een mail sturen naar profcore@profcore.nl of bellen naar 088-478 77 77.

COLLEGA'S AAN HET WOORD

Lees hier de verhalen van onze collega's. 
Wil jij ook jouw verhaal vertellen? Stuur dan een mail naar indra.geurts@profcore.nl want ook jouw verhaal vertellen we graag!

Helemaal op je plek bij ProfCore