Januari - Februari 2024

Profkort

09725

INTRODUCTIE

De eerste twee maanden van 2024 zitten er alweer op en deze zijn we voortvarend van start gegaan. Met onder andere de strategische samenwerking tussen Vynova Beek en ProfCore Outsourcing, waarbij ProfCore per januari verantwoordelijk is voor de logistieke activiteiten én product handling van de PVC-producent op Chemelot. Dit is een mooie verdere groei van ons label Outsourcing en een resultaat van het goede werk dat de afgelopen jaren door ProfCore-collega's bij deze opdrachtgever is verricht.

Ook op andere gebieden vinden er mooie ontwikkelingen plaats, waarbij we jou als collega centraal stellen, in lijn met onze slogan 'Helemaal op je plek'. We vinden het belangrijk te horen welke wensen jij hebt op het gebied van o.a. opleiding, doorontwikkeling en vitaliteit. Want zo kunnen we samen werk blijven maken van jouw ontwikkeling binnen ProfCore. Een traject waar collega Noël over kan meepraten, waar meer over te lezen valt in deze ProfKort.

Met vertrouwen kijken we dan ook naar 2024. Laten we er samen een succesvol jaar van maken! 

Jos Crijns & Jean-Paul van Velzen
Directie ProfCore

Dat jij goed op je plek zit, is voor ons erg belangrijk. Blijf in gesprek met je Project Manager over jouw wensen op het gebied van opleiding, doorontwikkeling en vitaliteit. Zo kunnen we samen werk blijven maken van jouw loopbaan binnen ProfCore!

UPDATE

Foto 2 1500pixels

Outsourcing

Vynova Beek kiest voor ProfCore Outsouring 

Als strategische zet om zich beter te focussen op haar kernactiviteiten, heeft Vynova Group Beek besloten om de activiteiten van de afdeling Eindverwerking uit te besteden aan ProfCore Outsourcing. Deze nieuwe fase komt voort uit een langdurige samenwerking. Als vertrouwde partner neemt ProfCore nu de volledige verantwoordelijkheid voor het gehele logistieke proces en product handling bij Vynova op Chemelot.

Operationeel directeur Marnix Wijers over de rol van ProfCore: "Ons doel is het proces te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen. Daarnaast ontzorgen we Vynova doordat eigen personeel elders kan worden ingezet, waardoor Vynova zich volledig kan richten op haar eigen corebusiness. Ook gaan we samenwerken aan het inrichten van een nieuwe opzaklijn."

Torsten Riedel, Site Manager van Vynova Beek B.V., benadrukt dat door samen te werken met ProfCore Outsourcing, het bedrijf zich kan concentreren op de kernactiviteiten, terwijl het efficiëntie en flexibiliteit biedt in secundaire processen zoals product handling en logistiek.

Dit is een prachtige ontwikkeling binnen ons label Outsourcing waar we trots op mogen zijn. Wij feliciteren en danken alle collega’s die werkzaam en betrokken zijn bij dit mooie project!

Zonder titel 600 x 400 px 4

Detachering

Noël: van Vakkenvuller tot Logistiek Professional

Noël gaf zijn carrière een nieuwe richting door middel van een opleidingstraject en vastberadenheid. Na twee weken intensieve cursus bij ProfCore Product Handling behaalde hij zijn heftruckcertificaat, waarmee hij de deuren opende naar een nieuwe baan als Logistiek medewerker bij ICL.

Het werk bij ICL bleek een goede match voor Noël. Hij geniet van de afwisseling die zijn functie met zich meebrengt, dankzij de verschillende heftrucks waarmee hij dagelijks werkt. Deze variatie houdt hem scherp en gemotiveerd. 

Voor Noël betekende de overstap naar zijn nieuwe baan meer dan alleen een verandering van werkzaamheden. Het bracht een gevoel van zekerheid met zich mee, iets wat hij miste toen hij nog als vakkenvuller op oproepbasis in de supermarkt werkte. Nu hij in vaste 2-ploegendienst werkt, heeft hij een stabiel inkomen waarop hij kan vertrouwen. 

Noël zou de cursus bij ProfCore zonder aarzeling aan anderen aanbevelen. Het heeft zijn perspectieven voor zijn loopbaan veranderd en hem op weg gezet naar een veelbelovende toekomst. Zijn verhaal laat zien dat met toewijding en de juiste training elke carrière-ambitie binnen handbereik ligt.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Zonder titel 600 x 400 px 800 x 600 px

Nieuwe OR per 1 april

Na een periode van vier jaar treedt de huidige ondernemingsraad van ProfCore Outsourcing en Detachering af. De afgelopen periode is er gezocht naar een goede opvolging en we zijn blij te kunnen melden dat 11 collega's zich beschikbaar hebben gesteld voor de nieuwe OR die per 1 april zitting zal nemen.

Omdat 11 collega's zich beschikbaar hebben gesteld voor de nieuwe OR, die uit 11 leden moet bestaan, zal er geen verkiezing plaatsvinden. In april zullen de nieuwe OR-leden (zie foto, Ton Roelofs ontbreekt) zich in de ProfKort en op mijnprofcore.nl aan jullie voorstellen.

Via deze weg een woord van dank aan de huidige OR-leden voor hun betrokkenheid en inzet in de afgelopen jaren. Wij wensen hen een goede overdracht toe!

LEUK OM TE WETEN

426467790 981066176935344 7766177993098179497 n

Introductiebijeenkomst

Elk kwartaal organiseren wij introductiebijeenkomsten voor onze nieuwe collega's. Tijdens onze bijeenkomst afgelopen maand werden onze nieuwe collega's meegenomen in het verhaal achter ProfCore en werd toegelicht wat ProfCore kan betekenen voor hun carrière.

We kijken terug op een waardevolle en interactieve middag waarbij we ook hebben vernomen hoe onze collega's hun eerste periode hebben ervaren.

We kijken ernaar uit om onze nieuwe collega’s verder te ondersteunen en te zien groeien binnen onze organisatie. Welkom bij het team!

Kerstfeest 2023 6

Events

Pak je agenda erbij en begin maar met plannen! De volgende events staan op de agenda: 

  • 23 maart: Paasevent van Personeelsvereniging Connect bij Restaurant aan de Meule. Ben jij PV-lid en wil je erbij zijn? Meld je dan hier aan!
  • 19 april: ODS zaalvoetbal toernooi, wordt georganiseerd door onze vitaliteitspartner ODS. Wil je meer informatie of je aanmelden? Kijk dan hier voor meer informatie.
  • 7 juni: ProfCore Darttoernooi, omcirkel de datum alvast in jouw agenda. Meer informatie volgt snel! 
1709124961607

In de Pers

Als ProfCore zijn we nauw betrokken bij initiatieven op de arbeidsmarkt. In de afgelopen maanden is vanuit de lokale overheid, het UWV, VDL en andere relevante spelers stevig ingezet op de begeleiding en ondersteuning van oud VDL Nedcar- werkzoekenden, i.v.m. de recente ontwikkelingen. Ook ProfCore heeft hier een actieve rol in gespeeld.

Afgelopen week verscheen hierover een artikel in het landelijk NRC, waarvoor onze collega Ger (oud VDL-medewerker) en algemeen directeur Jos zijn geïnterviewd. 

Het hele artikel lees je hier.

COLLEGA'S AAN HET WOORD

Lees hier de verhalen van onze collega's. 
Wil jij ook jouw verhaal vertellen? Stuur dan een mail naar indra.geurts@profcore.nl want ook jouw verhaal vertellen we graag!

Helemaal op je plek bij ProfCore