Collega aan het woord

Wilco Schijns

Wilco Schijns 1500 pixels

Van autotechnicus tot logistiek teamleider in minder dan een jaar

Wilco Schijns (29 jaar) leverde zijn vaste contract in voor een carrièreswitch naar de procestechniek. Een opmerkelijke en ietwat gewaagde stap. Via ProfCore wist hij zich in korte tijd te ontwikkelen tot meewerkend voorman en niet veel later teamleider. 

The Creators Hub Jordi Sloots PROFCORE 06265

“Na mijn (mbo-)opleiding tot autotechnicus, ben ik veertien jaar in de autobranche werkzaam geweest. Op een gegeven moment werd de dagelijkse routine een sleur en had ik het steeds minder naar mijn zin. Na een tijdje brak me dat op en toen ben ik me gaan oriënteren op ander werk.” begint Wilco.

Affiniteit met techniek

“Een vriend van mij werkt als meetkameroperator. Zo werd mijn interesse in de procestechniek aangewakkerd. Na een meeloopdag bij SABIC was ik helemaal enthousiast en besloot ik mij in te schrijven bij de Chemelot Academy, die zich richt op zij-instromers. Alleen gooide COVID-19 roet in het eten, waardoor ik pas eind 2022 aan mijn opleiding kon beginnen. Op dat moment ben ik mij opnieuw gaan oriënteren en kwam ik spoedig bij ProfCore terecht."

The Creators Hub Jordi Sloots PROFCORE 05609

Al na een paar weken aan de slag

“Ik heb mijn cv opgestuurd naar ProfCore en een dag later kreeg ik een telefoontje. Ik ben diezelfde week nog op gesprek gegaan. Daarna heb ik vrij vlot mijn handtekening onder een (jaar)contract gezet. 

Een paar weken later kon ik aan de slag bij een producent van medische mond-neusmaskers. Daar was sprake van een compleet nieuwe productielijn. Mijn achtergrond als (auto)monteur kwam meteen van pas, omdat er vanwege wat storingen aan de lijn gesleuteld moest worden”, vertelt Wilco.

Bewijsdrang

Door die hands-onmentaliteit, samen met zijn ervaring als leidinggevende, werd Wilco al snel gepromoveerd. “In korte tijd was ik meewerkend voorman en na een paar maanden kon ik al de rechterhand van de teamleider worden. Dat was best een grote stap, waar ik even over moest nadenken, maar uiteindelijk mee akkoord ben gegaan. Toen mijn teamleider vertrok, kreeg ik de kans hem te vervangen. Toen heb ik mijzelf wel moeten bewijzen”, vat Wilco zijn stormachtige carrière samen.

“Inmiddels ben ik van opdrachtgever geswitcht en ben ik teamleider bij ProfCore Product Handling”, refereert hij aan de logistieke afdeling van SABIC Geleen, die volledig door ProfCore wordt gerund.

Kansen grijpen

“Een paar maanden geleden ben ik via ProfCore gestart met mijn VAPRO B opleiding. Daarvóór had ik al mijn BHV, VCA-VOL en SOG-certificaat behaald. “Ik werk nu een jaar voor ProfCore en heb pas mijn handtekening onder een vast contract gezet. Ik ben erg dankbaar voor de geboden mogelijkheden op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Al moet je natuurlijk wel zelf de aangereikte kansen grijpen. Ik durf ProfCore zelfs de perfecte werkgever te noemen. Tegen iemand die op zoek is naar werk in de procesindustrie of logistiek, zou ik willen zeggen: stuur ‘gewoon’ eens een mailtje naar het hoofdkantoor. Je zult er net als ik geen spijt van krijgen”, besluit hij.