Collega aan het woord

Jeremy Wolters

VOM06447 750pixels

Allround operator Jeremy als een vis in het water bij Sekisui Alveo

Jeremy Wolters (28) was werkzaam in de podium- en evenemententechniek. Via ProfCore kon hij een carrièreswitch naar de procesindustrie maken. Jeremy werkt nu als allround operator bij het outsourcingsproject Sekisui Alveo in Roermond en is momenteel druk met zijn opleiding tot procesoperator B. 

VOM06349 2800 pixels

"Eigenlijk was de overstap naar de procesindustrie een sprong in het diepe, al werkt mijn vader al zijn hele leven als procesoperator”, vertelt Jeremy. “Mijn peetoom en een vriend van me werken beiden voor ProfCore, dus daar had ik ook al van gehoord".  

Elke dag weer anders

“Bij Sekisui was ik vanaf dag één helemaal op mijn plek. Ik voel me ook erg thuis in het team”, verwijst Jeremy naar zijn tien ProfCore-collega’s, die in twee ploegen verantwoordelijk zijn voor een complete afdeling die schuimrubber matten maakt voor de orthopedische industrie. “Ik ben betrokken bij alle stappen in het proces, van de grondstoffenkamer tot de sealmachine. Dat zorgt voor de nodige afwisseling en houdt het werk leuk. Elke dag is weer anders”, vertelt Jeremy.

VOM06471 550pixels

In proeftijd gestart met VAPRO B

“Nadat ik anderhalve maand in dienst was – in mijn proeftijd dus – kreeg ik al de toezegging dat ik mocht beginnen aan mijn VAPRO B-opleiding. Een paar maanden geleden ben ik ook daadwerkelijk gestart met de opleiding, waarvoor ik één dag per week in de schoolbanken zit. Verder komt er nog circa tien uur per week huiswerk bij kijken. De combinatie met werken is niet altijd even makkelijk, maar het is vooral een kwestie van goed plannen”, vertelt hij.

Lange weekenden

Het werken in ploegendiensten was niets nieuws voor Jeremy. “Ik heb in de evenementenbranche altijd in ploegen gewerkt. Hier, bij Sekisui, heb ik afwisselend in twee of drie ploegen gewerkt. Binnenkort gaan we over naar een 5-ploegenrooster. Dat vind ik de fijnste dienst. Niet zozeer vanwege de toeslag, maar omdat je na een werkweek van 32 uur een weekend hebt van 4,5 dag. En ik plan mij huiswerk zó dat ik ‘s avonds en ‘s weekends tijd genoeg heb voor vrienden en hobby’s.

Ik ben echt enorm blij met de kansen die ProfCore mij als zij-instromer heeft geboden. Ik zit op een leuke werkplek, heb een leuk team om mij heen, ben bezig met mijn opleiding en houd tóch nog genoeg vrije tijd over. Geweldig om op deze manier de overstap te maken naar de procesindustrie!", besluit Jeremy.