Collega aan het woord

Frederic Lebouille

VOM05102 500

ProfCore biedt Frederic zekerheid die hij 7 jaar miste

Frederic Lebouille (44) werkt nu vier jaar bij ProfCore, na zeven jaar actief te zijn geweest in de uitzendwereld, hoofdzakelijk in logistieke functies. Bij ProfCore en zijn huidige opdrachtgever SLPO heeft hij inmiddels de rust en regelmaat gevonden waarnaar hij op zoek was. 

Frederic 1500 pixels

“Ik ben in die zeven jaar tijd werkzaam geweest voor verschillende uitzendbureaus, die met veel tijdelijke contracten kunnen werken en je daarna een vast dienstverband moeten aanbieden. Helaas heb ik nooit een fase C-contract gekregen, wat neerkomt op een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De onzekerheid van al die tijdelijk, korte contracten gaf veel onrust. Langetermijnplanning is dan haast onmogelijk”, begint Frederic.

Na één jaar een vast contract

“Toen ProfCore mij benaderde met een vacature, hoefde ik dan ook niet lang na te denken”, vervolgt Frederic, die begon op twee kortlopende projecten, alvorens hij aan de slag ging bij ProfCore Product Handling: de logistieke afdeling van SABIC, die volledig wordt bestierd door ProfCore.

Frederic 2 1500pixels

 “Ik werk in totaal nu drie en een half jaar met veel plezier bij ProfCore Product Handling. Eerst als logistiek medewerker en sinds februari 2021 als meewerkend voorman, omdat ik twee medewerkers onder mij heb - of beter gezegd, naast me. Na een jaar bij ProfCore kreeg ik al een vast contract aangeboden, wat mij de nodige zekerheid verschafte en wat ook blijk gaf van een stukje waardering”, gaat hij verder. 

‘Weekenden’ van vier dagen en veel vrije tijd

Een vast contract is niet de enige zekerheid die hij heeft bij ProfCore en zijn opdrachtgever. “Mijn rooster is erg voorspelbaar en ruim van tevoren bekend. Ik werk in een vijfploegendienst en draai achtereenvolgens twee ochtend-, twee middag- en twee nachtdiensten. Aansluitend heb ik vier verlofdagen, die ik graag besteed aan wandelen, de schutterij en ‘mijn’ vereniging van eigenaars. 

Door de volcontinuediensten werk ik 'slechts' 32 uur per week, terwijl ik in feite 40 uur betaald krijg. Daarbovenop komt dan nog een ploegentoeslag van 28% en dus veel vrije tijd om van het leven te genieten”, vertelt Frederic. “In mijn tijd in de uitzendwereld was dat wel anders. Je wist nooit hoelang je voor een opdrachtgever werkte, en verlofdagen en vakanties waren lastig te plannen”, voegt hij er aan toe.

Geleen Profcore 1500 pixels 270619 00097

Ook werk zelf biedt rust en zekerheid

Niet alleen zijn dienstverband bij ProfCore, ook het werken voor opdrachtgever SABIC bevalt Frederic prima. “Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Ik doe in principe relatief eenvoudig werk – geladen pallets veilig en efficiënt van A naar B verplaatsen, simpel gezegd – maar doordat je afhankelijk bent van veel externe factoren, zijn geen twee dagen hetzelfde en wordt het werk nooit saai.

Ik heb ook fijn contact met mijn collega’s op de werkvloer en met mijn leidinggevenden.  Frederic heeft een simpel advies voor mensen die op zoek zijn naar een baan in de procesindustrie of logistiek: “Heel eenvoudig: bel naar het hoofdkantoor en vraag of ze werk voor je hebben. Ik kon destijds letterlijk van vandaag op morgen aan de slag”, besluit hij.