Referentie Outsourcing

Vynova Beek

Foto 2 1500pixels

Vynova Beek kiest voor ProfCore Outsourcing

Als strategische zet om zich beter te focussen op haar kernactiviteiten, heeft Vynova Beek besloten om alle activiteiten van de afdeling Eindverwerking uit te besteden aan ProfCore Outsourcing. Binnen de meerjarige overeenkomst wordt ProfCore verantwoordelijk voor de logistieke activiteiten en product handling van de PVC-producent op Chemelot. 

Foto 1 1500pixels

PVC-producent besteedt afdeling Eindverwerking uit

Vynova en ProfCore zijn geen onbekenden van elkaar. Al jarenlang zijn er medewerkers van ProfCore gedetacheerd in de productiefaciliteit van de Beekse vestiging. Deze jarenlange samenwerking krijgt met Outsourcing een nieuwe dimensie. Vynova produceert een breed assortiment aan PVC-typen. Dit assortiment vindt via verschillende verpakkingsvormen, waaronder bulkvorm en zakgoed, zijn weg naar klanten. 

ProfCore gaat met een projectteam alle activiteiten van de afdeling Eindverwerking overnemen. Van planning, toezicht en uitvoering tot en met de administratieve afwikkeling met vervoerders.

Streven naar procesoptimalisaties

“We worden verantwoordelijk voor het hele logistieke proces, van orderontvangst tot het moment dat goederen op weg gaan naar klanten”, vertelt Marnix Wijers, operationeel directeur van ProfCore. “Ons doel is het proces te optimaliseren en de efficiency te verhogen. Daarnaast ontzorgen wij Vynova doordat eigen personeel elders kan worden ingezet, waardoor kennis kan worden benut binnen hun kernactiviteiten. Ook gaan we samen met Vynova werken aan het inrichten van een nieuwe opzaklijn, waarbij we profiteren van onze ervaring met soortgelijke outsourcingsprojecten”, vervolgt hij. “Door goede afstemming met de productieplanning van Vynova, kunnen we snel inspelen op fluctuaties in de productie en daar onze capaciteit op afstemmen. Desgewenst kunnen we opschalen naar een vijfploegendienst en 24/7-bezetting om aan de klantvraag te kunnen voldoen”, besluit Wijers.

Foto 3 1500pixels

‘Volledig richten op onze corebusiness’

Torsten Riedel, Site Manager van Vynova Beek B.V., over de samenwerking: “Product handling en logistiek, hoewel ontzettend belangrijk, behoren niet tot onze kernactiviteiten. Vanuit een meerjarige visie hebben wij diverse opties overwogen als het gaat om de activiteiten binnen de Eindverwerking. 

De samenwerking met ProfCore Outsourcing belooft niet alleen efficiency en geoptimaliseerde logistieke processen, maar helpt ons ook de geplande uitstroom van medewerkers door pensioneringen in de komende jaren op te vangen. Door deze secundaire processen uit te besteden, worden we flexibeler in het op- en afschalen van activiteiten en kunnen we efficiënter opereren op het gebied van output, performance en veiligheid. 

Voor ons betekent dit dat we ons volledig kunnen richten op onze corebusiness.”