Referentie Outsourcing

Sekisui Alveo

Mark Kok

De kracht van outsourcing schuilt in de betrokkenheid van ProfCore

Bij Sekisui Alveo in Roermond zijn al jaren procesoperators van ProfCore gedetacheerd. In 2018 is de foamproducent tevens een strategisch partnerschap aangegaan met ProfCore Outsourcing. We spreken Mark Kok, plantmanager en managing director bij de productielocatie in Roermond, en Marnix Wijers, operationeel directeur van ProfCore, over de succesvolle samenwerking.

Over Sekisui Alveo

Sekisui Alveo is onderdeel van het internationale concern Sekisui Chemical, met hoofdkantoor in Japan. Sekisui is een wereldwijd toonaangevende producent van kunststof met zo’n 190 dochterondernemingen en bijna 26,5 duizend medewerkers. 

“In Europa is Sekisui Alveo de grootste foamproducent binnen Sekisui Chemical”, aldus een trotse Mark. “Wereldwijd zijn we binnen Sekisui Chemical, qua productievolume, zelfs de grootste producent binnen het concern.”

Strategisch partnership

De samenwerking met ProfCore gaat al heet wat jaren terug. “ProfCore is onze partner voor detachering én outsourcing. Qua detachering werken we al járen naar volle tevredenheid met procesoperators van ProfCore”, vertelt Mark. “Sinds 2018 neemt ProfCore Outsourcing op onze Alveolux afdeling het hele productieproces voor zijn rekening, met in totaal vijftien medewerkers.” Alveolux is een hoogwaardig schuimblok voor veeleisende toepassingen dat onder andere wordt gebruikt in schoenzolen.

"ProfCore is trots op de vijfjarige samenwerking met Sekisui Alveo waarin we samen een mooie ontwikkeling hebben doorgemaakt en de nodige successen hebben kunnen vieren. Sekisui Alveo is ook een mooi voorbeeld van een opdrachtgever die enerzijds profiteert van de flexibiliteit van detachering en anderzijds de vruchten plukt van de unieke voordelen van outsourcing”, zegt Marnix.

VOM07111 1500 pixels

Voordelen ProfCore Outsourcing

“Samen met ProfCore kunnen wij de marktbalans goed nivelleren, stijgen of zakken qua volumeaandeel wanneer nodig en samen vakantieplanningen afspreken bijvoorbeeld. Dat werkt super!’ aldus Mark. 

“Ik ben trots op ons vijfjarig partnership en de ontwikkeling die we samen hebben doorgemaakt. De kracht schuilt in de betrokkenheid van ProfCore. Men voelt zich verantwoordelijk voor het proces en neemt die verantwoordelijkheid ook. Dat is écht uniek en van grote toegevoegde waarde!”

Sequence 03 00 00 42 04 2000pixels

Outsourcing brengt focus

Marnix: “Door outsourcing kan een opdrachtgever als Sekisui Alveo zich beter focussen op zijn corebusiness. Activiteiten die nodig zijn om de kernprocessen te faciliteren − denk aan logistiek, product handling, maar ook deelprocessen − kunnen door ProfCore Outsourcing worden uitgevoerd. 

Voordeel voor klanten is dat wij de regie voeren en focus kunnen aanbrengen, omdat het voor ons een kernproces is. Dat zorgt ervoor dat wij zo'n proces effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren dan opdrachtgevers zelf."