ProfCore Outsourcing 

ProfCore neemt logistiek Sabic over met eigen vakmensen
Met de inzet van 45 eigen specialisten neemt ProfCore in Geleen sinds juni 2018 een complete logistieke afdeling over van Sabic. Door niet alleen vakmensen te leveren, maar de hele eindverantwoordelijkheid en het werkgeverschap over te nemen, biedt ProfCore een unieke manier van ontzorgen. Zo kan Sabic zich nog beter richten op zijn corebusiness.

Een bijzondere aanpak die veel verder gaat dan detachering. “We nemen onze partners het hele werkgeverschap uit handen inclusief aansturing, leiding, toezicht, eindverantwoordelijkheid en juridische risico’s. Dát is onze kracht. Bij ons staan mensen en veiligheid centraal,” stelt Algemeen Directeur Jos Crijns van ProfCore. 

Borgen van kwaliteit en kwantiteit
In nauw overleg hebben Sabic en ProfCore de KPI’s vastgesteld: prestatie-indicatoren om processen, de organisatie en resultaten te meten en vooral te verbeteren. Naast de veertig eigen vakmensen neemt ProfCore in dit project ook vijf medewerkers over van Sabic. Dit team is inclusief een projectcoördinator, vijf teamleiders en een accountmanager. Dat maakt deze samenwerking uniek in Limburg. “Door de logistiek uit te besteden aan specialisten van ons, borgen wij de kwantiteit en gegarandeerde kwaliteit”, weet commercieel directeur Ivo Schils van ProfCore. “We kijken hoe we de processen kunnen optimaliseren. En alle verbeterstappen komen Sabic, zijn resultaten en het eindproduct natuurlijk ten goede.” 

Interessant voordeel voor vakmensen

Deze bijzondere aanpak vergroot de betrokkenheid bij Sabic van het complete team, ervaart Jos Crijns. “Onze medewerkers willen toegevoegde waarde leveren, niet enkel opdrachten uitvoeren. Ze volgen opleidingen, zijn specialist in hun vakgebied, voelen zich eigenaar waardoor we zien dat ze trots zijn op hun werk en verbetervoorstellen hebben voor hoe het efficiënter kan. Ze hebben veel ervaring en willen slimmer werken. En als iemand uitvalt, regelen wij vervanging.”

Supervisor Eric Pisters werkt 30 jaar bij ProfCore. Hij merkt in zijn team bij Sabic het verschil nu ze samen eindverantwoordelijk zijn voor deze logistiek. “Je wilt er altijd het beste uit halen maar je voelt dat er nu meer op het spel staat. Er is betere afstemming onderling, iedereen is directer betrokken, wilt de schouders eronder zetten en meer doen dan alleen het werk uitvoeren. Je bent je er constant van bewust dat processen goed moeten lopen. Stel, er is fout beladen of schade aan het materieel, dan weet je dat die kosten nu voor mijn werkgever zijn en niet bij een bedrijf dat je inhuurt van de grote hoop gaan. We hebben nu meer invloed; je wilt de logistiek snel en goed afhandelen dus ik zie efficiency wel als blijvend ontwikkelpunt in de uitdaging om klanten en opdrachtgever te helpen.” 

Uitbesteding probleemloos
Ook Sabic erkent dat de overname “probleemloos is verlopen, al is het wel wennen om de logistiek uit te besteden op eigen terrein”, vindt Ed Op den Camp, operations manager bij Sabic. “Onze belangrijkste activiteit is kunststoffen produceren. Intern is het lastig om mensen in de 24-uurs productie en logistiek te vervangen, maar het was wel onze zorg dat onze vijf mensen die betrokken waren bij de overgang goed terecht zouden komen bij een professionele serviceprovider, ProfCore in dit geval. We geven voortaan het volume zakgoed door dat we gaan produceren, ProfCore ontvangt dit voor opslag en zorgt dat dit ook wordt geladen naar de klanten van Sabic en boekt alles in ons systeem.”

“ProfCore ontzorgt met mensen die expertise hebben en verantwoordelijk zijn”, ziet ook Joep Brekelmans, manager sourcing and contracting bij Sabic. “ProfCore focust op deze logistieke dienstverlening, het is zijn corebusiness waardoor het flexibel is op korte termijn en een groot bereik heeft.” 

Partners voor lange termijn
ProfCore ziet de samenwerking met Sabic als schoolvoorbeeld voor de lange termijnrelatie die het bedrijf met partners ambieert. “Een project als dit ga je niet aan voor een jaar; we groeien daar graag verder in”, benadrukt de directie van ProfCore. “Het eindproduct van de partner plus de processen worden efficiënter, duurzamer. Mensen staan voorop, materieel en loodsen leasen we. Door een deelproces over te nemen van industriële bedrijven, ontzorgen we u als werkgever compleet en bieden we onze vakmensen graag de continuïteit en de ruimte om zich aan ons te binden en zich te blijven ontwikkelen. Voor uw eindproduct en corebusiness. ProfCore staat niet voor niets bekend als een echt ‘mensenbedrijf’. Succes is namelijk direct verbonden met de medewerkers.”

Meer weten over onze dienstverlening?


Lees meer

Als we volgende week zouden opschalen, hoef ik maar met
ProfCore te bellen en kunnen zij
ons in no-time van
‘plug-and-play’-medewerkers
voorzien. 

Lees meer

Harald Engelen over detacheringsproject bij Perfetti van Melle