Referentie Detachering

Perfetti van Melle

Geleen Profcore 270619 00372 1080

ProfCore processpecialisten zijn zowel een kwantitatieve als kwalitatieve aanvulling op ons eigen medewerkersbestand

Harald Engelen is Plant Manager van de fabriek van Perfetti Van Melle in Weert: een van de drie productielocaties in de Benelux van de snoepfabrikant, die wereldwijd actief is. In de Weertse fabriek, waar hoofdzakelijk Fruittella wordt gemaakt, zijn sinds 2017 processpecialisten van ProfCore werkzaam.

1500pixels Geleen Profcore 270619 00503

'Plug-and-play' medewerkers

"In onze fabriek in Weert werken 3 medewerkers van ProfCore – één per ploeg. Ze zijn betrokken bij diverse processen: van het mengen van grondstoffen in onze kokerij tot het bemannen van onze volautomatische verpakkingslijn. We rouleren in medewerkers, die meestal een half tot één jaar voor ons werken. Zo kunnen we operators onze processen aanleren. Op die manier hebben altijd een paar medewerkers achter de hand op wie we snel een beroep kunnen doen als we de productie opschalen. Een ‘nieuwe’ operator komt dan goed beslagen ten ijs. Als we bijvoorbeeld volgende week zouden opschalen, hoef ik maar met ProfCore te bellen en kunnen zij ons in no-time van deze ‘plug-and-play’-medewerkers voorzien."

"We zien ProfCore processpecialisten als zowel een kwantitatieve als kwalitatieve aanvulling op ons eigen medewerkersbestand", aldus Harald.

Geleen Profcore 2000pixels

Leven lang leren

Het aanleren van ‘onze’ processen doen we overigens niet alleen voor onszelf, maar ook in het kader van een leven lang leren. De mens is, net als de maatschappij en het milieu, stevig ingebed in onze duurzame visie, die we in 2017 hebben opgesteld. Dat zie je bijvoorbeeld ook in het snoepgoed dat we produceren, onze verpakkingsmaterialen en transportstromen.

Verduurzamen processen

In het kader van de klimaattransitie zijn we druk met het verduurzamen van onze processen en verkleinen van onze CO2-voetafdruk. Het is goed om te weten dat ook ProfCore bewust is van haar rol ten aanzien van klimaattransitie en haar procesoperators "vandaag opleidt voor morgen". Zo houden we gezamenlijk onze mensen beweeglijk en voorbereid in een veranderende wereld!"