Referentie Outsourcing

Glutton op Chemelot

Aron Nijs Fotogr Profcore SPLO13dec21 HR 028 1500pixels

Glutton draagt bij aan schoner Chemelot-terrein

ProfCore heeft een Glutton aangeschaft: een veegmachine en afvalzuiger die vrijgekomen kunststof korrels, vlokken en poeder op het Chemelot-terrein opruimt. Het initiatief is onderdeel van Operation Clean Sweep (OCS), een wereldwijd programma om plastic korrels en zwerfafval uit het milieu te weren.

VOM04755 1080

Glutton zuigt plastic zwerfafval op

ProfCore zet de Glutton in opdracht van SABIC in. De chemiereus heeft zich, net als een aantal andere op Chemelot gevestigde bedrijven, gecommitteerd aan Operation Clean Sweep. Chemelot heeft de ambitie uitgesproken om in 2025 de duurzaamste chemiesite van Europa te zijn. Om daar invulling aan te geven, moeten er ook maatregelen worden getroffen voor een schone omgeving, zoals de inzet van de Glutton. 

Armand Quaring, Manager Outsourcing bij ProfCore: “Op Chemelot zijn vele bedrijven gevestigd die kunststof produceren, transporteren of verwerken. Tijdens deze activiteiten kunnen kunststof korrels, vlokken en poeder in de omgeving terechtkomen, wat een belasting vormt voor het milieu.

VOM04716 1080

De Glutton komt op plekken die een conventionele veegmachine niet kan bereiken en zuigt plastic korrels en zwerfafval op. Vervolgens wordt dit netjes gesorteerd en geleverd aan een gecertificeerd afvalverwerker, die dit plastic vermaalt.” 

Veilige werkomgeving

De Glutton en Operation Clean Sweep leveren overigens meer op dan alleen een schoner milieu. Een schone werkomgeving draagt tevens bij aan een veilige werkomgeving. ProfCore hoopt dan ook de Glutton te gaan inzetten bij andere op Chemelot gevestigde opdrachtgevers.

Interesse om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken?

Maak vrijblijvend een afspraak