Referentie Outsourcing

Plalloy

Plalloy 2 1500 pixels

Plalloy MTD over samenwerking met ProfCore

Plalloy MTD is een producent van custom thermoplastische compounds, die onder andere worden gebruikt in de auto-industrie, verpakkingsindustrie en consumentenelektronica. Sinds Januari 2020 outsourcet Plalloy MTD zijn (logistieke) processen aan ProfCore. Over dit partnership spreken we Jack van Engelen, Managing Director bij de Kerkraadse kunststofveredelaar.

Plalloy 1500pixels

Dhr. Engelen, Managing Director bij Plalloy: “ProfCore gaat ons ondersteunen in de ambitie om Europa’s beste compounder te worden. Doordat wij een grote verscheidenheid aan batches produceren, hebben we te maken met een complex logistiek proces, waarbij ProfCore’s expertise goed van pas komt. ProfCore neemt alle in- en outbound activiteiten bij ons voor haar rekening: het bemannen van interne transportmiddelen, bagging en het verpakken van materialen. We gaan nu samen met ProfCore kijken hoe we de logistieke processen verder kunnen optimaliseren.”

Outsourcing creëert meerwaarde

1 Februari werd een in beginsel tweejarige verbintenis met ProfCore aangegaan, dat een deel  van de logistieke processen van Plalloy MTD in goede banen gaat leiden en daarvoor ook (eind)verantwoordelijk is. Van Engelen: “Maar de samenwerking met ProfCore gaat verder terug. Sinds 2015 maken we gebruik van de processpecialisten en logistieke vaklui van ProfCore. Naar tevredenheid overigens. Maar na een evaluatie hebben we samen besloten dat ProfCore meer waarde kan toevoegen door een deel van de logistiek van ons over te nemen.”

Permanente samenwerking was uitgangspunt

Al in 2015 werd de intentie uitgesproken om van detachering tot een permanente samenwerking te komen. Van Engelen: “We hebben samen met ProfCore gekeken naar de gebieden waarop we samenwerkten. Toen hebben we ons afgevraagd: wat is voor ons logisch om zelf te doen en wat niet? We hebben enerzijds een productiesite en anderzijds een apart magazijn, dat de hele logistieke onderneming herbergt.

In die hal liepen al ProfCore-medewerkers rond. Door de logistiek nu te outsourcen, maken we een professionaliseringsslag. De voorwaarden voor de samenwerking zijn duidelijker benoemd en er zijn heldere prestatienormen geformuleerd. Bovendien heeft ProfCore de dagelijkse leiding op de werkvloer en is het eindverantwoordelijk."

Waaruit bestaan de logistieke activiteiten bij Plalloy MTD?

Van Engelen: “ProfCore zit aan de inboundzijde, maar vooral aan de outboundzijde, dat wil zeggen aan de kant van het gereed product. In totaal is ProfCore met een supervisor en een elftal warehouse employees aanwezig. Onder anderen heftruckchauffeurs en pickers. Ook bemant men de geautomatiseerde inpakstraat.”

Streven naar prestatieverbeteringen

Op welke manieren zorgt het partnership met ProfCore voor een betere performance? Van Engelen: “We hebben altijd al een langetermijnvisie op de samenwerking gehad. Outsourcing levert kostenbesparingen op, maar het zorgt er ook voor dat we kosten beter kunnen benoemen. Door outsourcing is ook de continuïteit beter gewaarborgd. En door processen te evalueren en optimaliseren, zorgt het uiteindelijk ook voor een betere performance. Daarbij kijken we niet alleen naar productiviteit, maar zeker ook naar verbeteringen op het gebied van veiligheid."