ProfCore viert 25-jarig jubileum

Foto 2 25 jarig jubileum 1800 pixels Prof Core

Professionals vormen al kwarteeuw de kern van ons bedrijf 

De naam ProfCore viert dit jaar zijn zilveren jubileum. Hoewel het bedrijf al bijna 40 jaar actief is binnen de industrie, draagt het dit jaar alweer 25 jaar de naam ProfCore. Daarin kan teruggekeken worden op een tijd waarin veel veranderd is, behalve dat professionals al een kwarteeuw de kern van het bedrijf vormen. 

PC 25jaar logo website website

"De wortels van ProfCore gaan terug tot 1985. Toen werd de Algemene Dienstverlenende Bedrijvengroep (ADB) opgericht, die hand- en spandiensten verleende op het DSM-terrein, het huidige Chemelot. In 1998 nam Randstad de 125 man sterke detacheringstak van ADB over. Het detacheringsbedrijf gaat verder onder de naam ProfCore. Onze huidige eigenaar Giel Braun sr. werd aangesteld als directeur met de opdracht het bedrijf verder te ontwikkelen op Chemelot én daarbuiten”, weet algemeen directeur Jos Crijns.

ProfCore verder als familiebedrijf

“In 2006 neemt Giel Braun sr. ProfCore over, dat dan inmiddels gegroeid is naar 225 vaste medewerkers. Met de overname wordt ProfCore een volledig zelfstandig familiebedrijf. Giel is een ondernemer pur sang, maar ook afkomstig uit een arbeidersnest en een echte familieman. Hij vond én vindt dat iedereen recht heeft op perspectief en sociale zekerheid”, vervolgt Jos. “Die familiale normen en waarden zijn stevig verankerd binnen ProfCore. Ze zitten in ons bedrijfs-dna en worden van generatie op generatie overgegeven.”

De mens stond altijd al centraal en 
dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd!

Foto 1 25 jarig jubileum Prof Core

Frisse wind

Giel treedt in 2013 terug als directeur van ProfCore en brengt het bedrijf onder in het familieconcern Koobra Invest, waartoe tegenwoordig ook HAAN Industrial Group, Veli Vastgoed en Projectontwikkeling, Koobra Shared Services Center én Koobra Participaties toebehoren. Hij doet de dagelijkse leiding van het bedrijf ProfCore over aan een nieuwe directeur, die het bedrijf verder uitbouwt. Zelf focust Giel zich op zijn nieuwe rol als directeur-grootaandeelhouder van Koobra Invest. In 2018 krijgt ProfCore een nieuwe directie. Jos Crijns en Jean-Paul van Velzen, beiden al een tijd werkzaam binnen het bedrijf, worden benoemd tot algemeen en financieel directeur. Samen vormen de twee het huidige bestuur van ProfCore. 

Nieuwe richting

Onder de nieuwe directie ontstaat onder andere het label ProfCore Outsourcing. “ProfCore is van oudsher een detacheerder in de procesindustrie en logistiek. In al die jaren hebben we als bedrijf enorm veel kennis van en ervaring met productieprocessen en logistieke processen opgebouwd. Bogend op die expertise, kunnen we deze processen vaak effectiever en efficiënter uitvoeren dan opdrachtgevers zelf. Die besparen daardoor kosten en kunnen zich beter focussen op hun corebusiness”, vertelt Jean-Paul.

Van terugblikken naar vooruitkijken

Terwijl ProfCore Detachering gestaag groeit, neemt ProfCore Outsourcing een vlucht, met als grootste klant SABIC Geleen. “Hier nemen we met zo’n 65 specialisten de volledige product handling voor onze rekening. Van de verpakkingslijn tot en met de op- en overslag”, legt Jean-Paul uit. 

Mede door de groei van het jongste label zien Jos en Jean-Paul de toekomst vol vertrouwen tegemoet. “Omdat we met de voeten in de klei staan, hebben we altijd prima geanticipeerd op veranderingen in de markt. Zo werken we ook steeds vaker samen met ons zusterbedrijf HAAN Industrial Group, dat bijvoorbeeld de verpakkingslijn bij SABIC onderhoudt. In de toekomst zullen we nog wel vaker de handen ineenslaan”, voorspelt Jean-Paul.

Omdat we met de voeten in de klei staan, hebben we altijd prima 
geanticipeerd op veranderingen in de markt.

De mens centraal

Terwijl ProfCore nog steeds groeiende is op Chemelot, waar het bedrijf geworteld is, bevinden de momenteel meer dan tachtig opdrachtgevers zich in heel Limburg, Brabant en inmiddels ook Gelderland. Niet gek voor een bedrijf dat in 1998 nog uitsluitend voor één opdrachtgever (DSM) werkte.

Met bijna 550 medewerkers in vaste dienst, waarvan een aanzienlijk deel door ProfCore is opgeleid tot gecertificeerd procesoperator dan wel logistiek vakspecialist, is ProfCore tegenwoordig een van de grotere personele dienstverleners in de procesindustrie in het zuiden.

“Mooie cijfers natuurlijk, maar het mooiste van alles vind ik dat we als commercieel bedrijf nog altijd dezelfde menselijke inborst hebben als bij de start. De mens stond altijd al centraal en dat is tot op de dag van vandaag niet veranderd”, besluit Jos.