ProfCore
Nieuws
Bence3
7 juni 2024

Van Sous Chef tot Operator: Bence's carrièreswitch bij ProfCore!

Sinds een half jaar is Bence van Dijk voor ProfCore bij Sekisui Alveo aan de slag. Ondanks dat hij pas 23 jaar is, heeft hij al een echte carrièreswitch achter de rug: na zijn koksopleiding en werk als sous chef staat hij nu niet meer in de keuken, maar draait hij vol overtuiging zijn diensten als operator in Roermond. “Ik ben heel blij met deze keuze, het bevalt me uitstekend”, vertelt hij.

WEG VAN DE HECTIEK

Met een afgeronde opleiding als kok kwam Bence terecht in een professionele keuken. “Ik heb daar een tijd als sous chef gewerkt, maar ik was toe aan iets nieuws. Ik merkte dat de hectiek van het werken in de keuken me in de weg begon te zitten. Daarnaast was er het klassieke horeca-dilemma: je moet altijd werken als anderen vrij zijn. Niet leuk voor mij en ook niet voor mijn vriendin”.

OVEREENKOMSTEN

Via ProfCore kon Bence aan de slag bij Sekisui Alveo, marktleider in foamproducten. Echt iets heel anders, toch? “Als je naar de producten kijkt natuurlijk wel. Maar toch zijn er ook overeenkomsten hoor! Soms lijkt het hier best op een keuken: hier volg je ook de stappen van een proces, ga je met bepaalde recepten aan het werk en moet je ingrediënten afwegen en mengen. Uiteindelijk ben ik hier ook bezig met materiaal maken dat de oven in gaat”, zegt Bence met een lach.

GOEDE KEUZE

“Ik had geen ervaring bij een productiebedrijf, maar ik ben heel goed ingewerkt. Daarnaast is het hier ontzettend gestructureerd, waardoor je meteen begrijpt wat er gedaan moet worden. Ik kwam in een leuke ploeg terecht met een fijne sfeer en heb veel nieuwe mensen leren kennen. Daarom ben ik ook heel blij met mijn keuze om iets heel anders te gaan doen. ProfCore heeft me daar perfect bij geholpen: ze doen hun best om voor iedereen een passende plek te vinden. Goed gelukt!”.

Terug naar het overzicht