Ruim 100 medewerkers volgen jaarlijks opleiding tot procesoperator of logistiek medewerker

Opleiding en ontwikkeling

The Creators Hub Jordi Sloots Profcore 07408

Om aan de groeiende vraag naar gekwalificeerde vakmensen te kunnen blijven voldoen, blijft ProfCore de komende jaren investeren in de (bij)scholing van bestaande en nieuwe medewerkers. Dat is ook nodig met het oog op het veranderende werkveld, waardoor er andere eisen worden gesteld aan procesoperators en logistiek medewerkers.

Ondertekening contract tussen Jos Crijns Prof Core en Robert Goedhart Technicom 1080

De scholing wordt verzorgd door opleidingspartner Technicom, waarmee ProfCore de samenwerking onlangs met drie jaar verlengde. René van Oijen, HR-manager van ProfCore, en Erwin Dietzenbacher, manager van Technicom in Limburg, over dit strategisch partnership.

Binding met de praktijk

“Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en voor ProfCore is het daarom vanzelfsprekend dat wij investeren in de verdere opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Ook zorgen we daarmee dat onze medewerkers kunnen blijven voldoen aan de veranderende eisen en vragen vanuit de markt en dat is wederom van enorm van belang voor onze klanten. In Technicom hebben we al jaren een uitstekende opleidingspartner die ons hierbij adviseert en ondersteunt. Waar we veel waarde aan hechten, is hun pragmatische en praktijkgerichte aanpak”, motiveert Van Oijen de keus voor Technicom.

Maatwerk in (bij)scholing

“Technicom is een particulier opleidingsinstituut en erkend aanbieder van (middelbaar) beroepsonderwijs. We hebben uitsluitend BBL-opleidingen in ons aanbod. Praktijkleren dus”, licht Dietzenbacher toe. “Onze docenten hebben een sterke binding met de praktijk en zijn uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het werkveld. “We bieden standaardopleidingen aan, maar passen ons aanbod ook aan de behoeften en wensen van opdrachtgevers als ProfCore aan. Daardoor voorzien we in de beste oplossing voor een specifiek opleidingsvraagstuk”, vervolgt hij. 


Samenwerking tweerichtingsverkeer

“Gemiddeld volgen er jaarlijks meer dan honderd medewerkers van ProfCore een opleiding (procestechniek of logistiek) bij Technicom, ongeveer zes op de tien de opleiding tot procesoperator B. Dat onderstreept het belang dat wij hechten aan het opleiden en ontwikkelen van onze vakmensen en dat we dat niet alleen maar zeggen, maar ook doen. Door samen te werken met Technicom leiden we echte vakmensen op, die weten wat het vak inhoudt en flexibel genoeg zijn om bij verschillende opdrachtgevers en in verschillende sectoren aan de slag te kunnen”, stelt Van Oijen. 

“ProfCore is onze grootste opdrachtgever in Limburg. We zien hen echter niet alleen als opdrachtgever, maar ook als kennispartner. Het is geen eenrichtingsverkeer. Zo leren we bijvoorbeeld van de mensen op de werkvloer over de veranderende beroepspraktijk, wat we meenemen in de ontwikkeling van ons onderwijsaanbod”, vult Dietzenbacher aan.

Impuls voor regionaal techniekonderwijs

“Met het oog op de toekomst zijn strategische partnerships zoals dat met Technicom van groot belang. Alleen door intensieve samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat er, ook in de toekomst, voldoende instroom is van gekwalificeerd personeel. Technicom is wat dat betreft voor ons de beste partij om invulling te geven aan die ambitie”, weet Van Oijen. “Net als ProfCore wil Technicom een impuls geven aan het techniekonderwijs in de regio. Daarom hebben wij recentelijk onze krachten gebundeld met Gilde Opleidingen, met als doel het samen vormgeven en aanbieden van maatwerkopleidingen in de procestechniek. Ook daarin profiteren we van ons partnership met ProfCore”, besluit Dietzenbacher.