Het belang van vitale medewerkers

Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt en het stijgen van de pensioenleeftijd zijn vitale medewerkers belangrijker dan ooit. ProfCore hecht dan ook veel waarden aan de vitaliteit van haar medewerkers.

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid vraagt de nodige verantwoordelijkheid van medewerkers zelf. Echter als werkgever wil ProfCore een cultuur creëren waarin een medewerker de tijd, ruimte en faciliteiten krijgt om zich ook op het gebied van vitaliteit te ontwikkelen. 

Via diverse initiatieven én in samenwerking met partner benVitaal, dé specialist op het gebied van vitaliteit, biedt ProfCore haar medewerkers handvatten om aan de slag te gaan met zijn of haar vitaliteit. Op allerlei gebied, denk aan leefstijl, balans, voeding, slaap en nog veel meer.  Onderstaand een greep uit een aantal initiatieven uitgerold binnen ProfCore.

PRO-FIT, proactief aan de slag met vitaliteit

Al 300+ medewerkers 'fitter' dankzij vitaliteitsproject

We willen werknemers in beweging laten komen, letterlijk en figuurlijk. Mensen hebben vaak een stimulans nodig om die eerste stap te zetten en zelf de regie te nemen over hun eigen leven en gezondheid."Lees meer

Merle Niehe, Projectleider Pro-Fit vanuit benVitaal


Webinars, gericht op vitaliteitsvraagstukken gelinkt aan COVID-19

Samen aan de slag met vitaliteit, juist in deze tijd

De huidige omstandigheden, waarin het corona-virus grip heeft op de samenleving, brengt nieuwe vitaliteitsuitdagingen met zich mee. Daarom worden er gratis webinars gedeeld, allen gericht op het omgaan met de gevolgen van het corona-virus. In de hoop onze medewerkers zo een steuntje in de rug te bieden." Lees meer

Sandy Brouwer, HR adviseur bij ProfCore


benVitaal geeft praktisch advies

Werken in ploegendienst én fit blijven: het kan!

Het gaat vooral om een stukje bewustwording. We geven advies en hopen zo iemand te helpen bij het maken van de 'juiste' keuzes, die voor iedereen anders kunnen zijn. Daarmee zal niet iedereen even bewust leven, maar leef je wel een stuk bewuster." Meer lezen over dit initiatief?
Bestel dan ons gratis magazine Xlerate

Lisanne Takx, Vitaliteitscoach bij BenVitaal


 Muriël Thijssen, Bedrijfsarts en Directeur DSM FIT

Je bent fit, maar ben je ook 'fit for the job'?

Elke medewerker zou zich, met het oog op zijn eigen vitaliteit en inzetbaarheid, moeten afvragen hoe hij waarde kan toevoegen aan zichzelf en daarmee tevens aan 'zijn' bedrijf."
Lees meer

Muriël Thijssen, Bedrijfsarts en Directeur DSM FIT