ProfCore Detachering

Perfetti Van Melle over samenwerking met ProfCoreHarald Engelen is Plant Manager van de fabriek van Perfetti Van Melle in Weert: een van de drie productielocaties in de Benelux van de snoepfabrikant, die wereldwijd actief is. In de Weertse fabriek, waar hoofdzakelijk Fruittella wordt gemaakt, zijn drie processpecialisten van ProfCore werkzaam.

Engelen over het partnership met ProfCore: “Sinds 2017 lenen we procesoperators van ProfCore in. We zien hun processpecialisten als zowel een kwantitatieve als kwalitatieve aanvulling op ons eigen medewerkers-bestand.

'Plug-and-play' medewerkers
In onze fabriek in Weert werken 3 medewerkers van ProfCore – één per ploeg. Ze zijn betrokken bij diverse processen: van het mengen van grondstoffen in onze kokerij tot het bemannen van onze volautomatische verpakkingslijn. We rouleren in medewerkers, die meestal een half tot één jaar voor ons werken. Zo kunnen we operators onze processen aanleren. Op die manier hebben altijd een paar medewerkers achter de hand op wie we snel een beroep kunnen doen als we de productie opschalen. Een ‘nieuwe’ operator komt dan goed beslagen ten ijs. Als we bijvoorbeeld volgende week zouden opschalen, hoef ik maar met ProfCore te bellen en kunnen zij ons in no-time van deze ‘plug-and-play’-medewerkers voorzien. 

Leven lang leren
Het aanleren van ‘onze’ processen doen we overigens niet alleen voor onszelf, maar ook in het kader van een leven lang leren. De mens is, net als de maatschappij en het milieu, stevig ingebed in onze duurzame visie, die we in 2017 hebben opgesteld. Dat zie je bijvoorbeeld ook in het snoepgoed dat we produceren, onze verpakkingsmaterialen en transportstromen.

Verduurzamen processen
In het kader van de klimaattransitie zijn we druk met het verduurzamen van onze processen en verkleinen van onze CO2-voetafdruk. Het is goed om te weten dat ook ProfCore bewust is van haar rol ten aanzien van klimaattransitie en haar procesoperators "vandaag opleidt voor morgen".

Zo houden we gezamenlijk onze mensen beweeglijk en voorbereid in een veranderende wereld!" 

Meer weten over onze dienstverlening?

Lees meer


We nemen onze partners het hele werkgeverschap uit handen inclusief aansturing, leiding, toezicht, eindverantwoordelijkheid en juridische risico’s. Dát is onze kracht.
 

Lees meer
Jos Crijns over Outsourcingsproject bij Sabic