ProfCore Outsourcing

Glutton draagt bij aan schoner Chemelot-terrein


ProfCore heeft een Glutton aangeschaft: een veegmachine en afvalzuiger die vrijgekomen kunststof korrels, vlokken en poeder op het Chemelot-terrein opruimt.

Het initiatief is onderdeel van Operation Clean Sweep (OCS), een wereldwijd programma om plastic korrels en zwerfafval uit het milieu te weren.


Glutton zuigt plastic zwerfafval op
ProfCore zet de Glutton in opdracht van SABIC in. De chemiereus heeft zich, net als een aantal andere op Chemelot gevestigde bedrijven, gecommitteerd aan Operation Clean Sweep. Chemelot heeft de ambitie uitgesproken om in 2025 de duurzaamste chemiesite van Europa te zijn. Om daar invulling aan te geven, moeten er ook maatregelen worden getroffen voor een schone omgeving, zoals de inzet van de Glutton.

Armand Quaring, Manager Outsourcing bij ProfCore: “Op Chemelot zijn vele bedrijven gevestigd die kunststof produceren, transporteren of verwerken. Tijdens deze activiteiten kunnen kunststof korrels, vlokken en poeder in de omgeving terechtkomen, wat een belasting vormt voor het milieu.

De Glutton komt op plekken die een conventionele veegmachine niet kan bereiken en zuigt plastic korrels en zwerfafval op. Vervolgens wordt dit netjes gesorteerd en geleverd aan een gecertificeerd afvalverwerker, die dit plastic vermaalt.” 

Veilige werkomgeving
De Glutton en Operation Clean Sweep leveren overigens meer op dan alleen een schoner milieu. Een schone werkomgeving draagt tevens bij aan een veilige werkomgeving. ProfCore hoopt dan ook de Glutton te gaan inzetten bij andere op Chemelot gevestigde opdrachtgevers.

Interesse om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken?

Armand Quaring, Manager Outsourcing, gaat graag met u in gesprek. Neem contact met ons op via profcore@profcore.nl of
bel +31 (0)88 478 77 78.Meer weten over onze dienstverlening?