Opleiden en ontwikkelen binnen ProfCore

De weg naar een toekomstbestendige
arbeidspopulatie

Opleiden, ontwikkelen en coachen is een belangrijke – zo niet dé belangrijkste – bouwsteen van de strategische pijler Value 4 People, uit ProfCore’s Visie 2021. Organisatiegroei begint immers bij de ontwikkeling van medewerkers, ProfCore’s belangrijkste kapitaal. 

HR-manager René van Oijen: “Gezien de krimpende arbeidsmarkt en met het oog op Industrie 4.0 is het belangrijker dan ooit om de juiste mensen aan te trekken en aan je bedrijf te binden. Of dat nu jongeren zijn die net van school komen of getalenteerde zij-instromers, zonder relevante opleiding en werkervaring.

In het streven naar tevreden medewerkers en toekomstbestendige instroom, biedt ProfCore medewerkers aantrekkelijke opleidings- en ontwikkelmogelijkheden aan.  René: "Dat is onderdeel van de strategische visie, waarin ProfCore veranderingen vóór wil blijven. ProfCore wil dat een medewerker niet alleen nu, maar ook over drie of tien jaar nog bij de pinken is. ProfCore stoomt haar medewerkers klaar voor een toekomst waarin hun rol onder meer door robotisering gaat veranderen. Opdrachtgevers krijgen zo de beschikking over werknemers die met hen kunnen meebewegen in een dynamische markt." 

Zij-instromers Debbie en Bryan aan het woord

“Ik was zelfstandig werkend kok. Daarna heb ik kort in een magazijn gewerkt, wat mij wel beviel. Toen heb ik gereageerd op een vacature bij ProfCore en ben ik na een prettig gesprek begonnen als logistiek medewerker bij MediReva, waar ik nog steeds werk. Via ProfCore heb ik mijn heftruckcertificaat en VCA gehaald.

Ik ben blij dat ProfCore mij de kans heeft geboden in de logistiek aan de slag te gaan en mij ook de mogelijkheid biedt mij verder te ontwikkelen binnen dit vakgebied.”

Debbie Haberland, verruilde drie jaar geleden de horeca voor een    
             baan als logistiek medewerker

“ProfCore zette voor mij de deur naar de procesindustrie wagenwijd open. Het was fijn om vrijblijvend een oriënterend gesprek te hebben over mijn mogelijkheden binnen ProfCore, ook op het gebied van opleiding en ontwikkeling. Ik kon al snel aan de slag als vuloperator bij Air Liquide. Momenteel werk ik als buitenpostoperator bij USG en ben ik bezig met mijn opleiding tot operator B. Mijn ambitie is om me door te ontwikkelen tot operator C.

Het is fijn dat ProfCore je de mogelijkheid biedt de carrièreladder van onderop te beklimmen, waarbij je eigen ambities het plafond vormen.”

Bryan Derhaag, koos tijdens zijn Pabo-opleiding alsnog voor een
             loopbaan in de procesindustrie.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen ProfCore?
Neem contact op met onze recruiters. 

Tel.: 06 300 11 846 
Email: solliciteren@profcore.nl