PROFCORE EXPERIENCE ALS EYE-OPENER

NIEUWE WERVINGSMETHODE
WAPEN IN STRIJD OM TALENT

Met de innovatieve ProfCore Experience, ProfCore’s nieuwste wapen in
de strijd om talent, zet onze organisatie zich in om een beter beeld te schetsen van de procesindustrie en jongeren enthousiast te maken
voor dit kansrijke beroep.

Ontwikkelt in samenwerking met online carrièreplatform Meet the Youngsters, past ProfCore technologische innovaties toe in het recruitmentproces.

De ProfCore Experience bestaat uit een VR-Experience en een
mobiele escaperoom. Hiermee trekt ProfCore het land door om
studenten, bedrijven en andere geïnteresseerden te informeren
over én enthousiasmeren voor de procesindustrie.


VR-Experience en mobiele escaperoom
Tijdens de VR-Experience krijg je, middels een virtual-realitybril, een 360°-inkijk in de werkomgeving en de dagelijkse praktijk van een procesoperator in verschillende industrieën. De mobiele escaperoom zorgt daarbovenop voor een interactieve ervaring. De ‘puzzel’ in de escaperoom bestaat uit een storing in de meetkamer, die binnen een aantal minuten moet worden opgelost. De moeilijkheidsgraad wordt hierbij afgestemd op de doelgroep. Daarmee krijg je een goed beeld van het werk van een procesoperator, kom je erachter of dit werk je aanspreekt én of je over de juiste eigenschappen hiervoor beschikt, zoals analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden. Marketing Manager Janneke Voet licht toe: “Er bestaat een verkeerd, misschien wel gedateerd beeld van de procesindustrie en het beroep van procesoperator. De ProfCore Experience is dé manier om vooroordelen weg te nemen en mensen te laten zien hoe gaaf dit vakgebied eigenlijk is.”

Geen ervaring? Geen probleem!
Hoewel de procesindustrie grotendeels afhankelijk is van jongeren die van school komen, richt de ProfCore Experience zich ook op mensen die geen relevante vooropleiding of werkervaring hebben, maar wél gemotiveerd zijn en in de procestechniek aan de slag willen.

Janneke: “Iedereen met de juiste drive is welkom bij ProfCore. Affiniteit met techniek is natuurlijk een must. Verder moet iemand vooral een teamspeler zijn. Bij ProfCore ligt er een mooie loopbaan in de procestechniek of in de logistiek in het verschiet voor iedereen die daar serieus werk van wil maken. Wij bieden iemand opleidingen aan en stippelen samen met hem zijn carrièrepad uit. Een operator A bijvoorbeeld kan zich door extra opleidingen te volgen en ervaring op te doen ontwikkelen tot leidinggevende. Naast doorgroeimogelijkheden kunnen onze medewerkers ook rekenen op een goed salaris, voldoende vakantiedagen én kosteloze deelname aan het vitaliteitsprogramma Pro-Fit. Medewerkers gaan aan de slag bij een van ProfCore’s vele opdrachtgevers, zoals ArcelorMittal, DSM en Sabic. We hebben een breed scala aan opdrachtgevers, dus we vinden altijd een passende job!”

Kom kennis maken

Er is veel te vertellen over het mooie vakgebied procestechniek.
Nieuwsgierig geworden en benieuwd wat ProfCore voor jou kan betekenen in deze industrie?

Kom kennis maken met ProfCore en maak vrijblijvend een afspraak met onze recruiters via 06 820 69 916 of stuur een email naar profcore@profcore.nl


Mocht u als school of opleidingsinstituut interesse hebben deze ProfCore Experience in te zetten om uw studenten een handje te helpen bij hun beroepskeuze, neem gerust contact met ons op.


Waar zijn we te vinden met de ProfCore Experience?


Door de huidige COVID-19 omstandigheden, kunnen we de ProfCore Experience momenteel niet inzetten.

Houdt echter deze pagina en onze social media kanalen in de gaten.
Zodra het weer mogelijk is, pakken we de ProfCore Experience op een veilige en verantwoorde manier weer op.