Onze maatschappelijke betrokkenheid

ProfCore werkt samen met overheid, onderwijs en het bedrijfsleven om de toekomst van de sector te waarborgen en te bevorderen.

Als grote werkgever wil ProfCore haar steentje bijdragen aan de maatschappij door het bieden van financiële ondersteuning aan diverse initiatieven op het gebied van sport, gezondheid, cultuur en overige goede doelen.

Tevens zijn we ons zeer bewust van het groeiend tekort aan technisch personeel. Zowel door vergrijzing en door de vaak nog onbekendheid van het vakgebied. Als werkgever binnen de industrie nemen we onze verantwoordelijk ten aanzien van het op de kaart zetten van het vakgebied. 

Zo hebben we de ProfCore Experience in het leven geroepen, ons nieuwste wapen in de strijd om nieuw talent. Met de ProfCore Experience zetten we innovatieve tools in om een beter beeld te schetsen van de procesindustrie en zo jongeren en zij-instromers enthousiast te maken voor dit kansrijke beroep.

Middels virtual-realitybrillen geven we een 360 graden-inkijk in de werkomgeving en dagelijkse praktijk van een procesoperator in verschillende industrieën. Daarnaast zorgt de mobiele ProfCore escaperoom voor een interactieve ervaring.

De ProfCore Experience is dé manier om vooroordelen weg te nemen en mensen te laten zien hoe gaaf ons vakgebied is. Klik hier om te zien waar de ProfCore Experience wordt ingezet.


Naast de introductie van de ProfCore Experience, zijn we als initiator nauw betrokken bij de Procesoperator van het Jaar-verkiezing. Een platform om de procesindustrie positief in de spotlights te zetten, en tevens de huidige procesoperators in het zonnetje te zetten. Met als doel nieuwe talenten bekend te maken met het vakgebied en de carrière kansen.

Naast ProfCore zijn ook partners Arlanxeo en SoapBox Jongeren-marketing nauw betrokken bij deze jaarlijks terugkerende verkiezing.
Klik hier voor meer informatie over dit initiatief.

Tevens ondersteunt en maakt ProfCore deel uit van diverse initiatieven binnen de industrie, gericht op het op de kaart zetten van de technische sector. Zo is ProfCore betrokken bij initiatieven vanuit de stichting Procestechniek & Maintenance Limburg en aangesloten bij Jet-Net & Technet

Zo nemen wij onze verantwoordelijkheid binnen ons vakgebied en de maatschappij.